Recept zoekresultatenStoemp met blonde linzen en een vleugje curry
Delhaize logo
  • Stoemp met blonde linzen en een vleugje curry
    A

Stoemp met blonde linzen en een vleugje curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Bijgerechten
Stoemp met blonde linzen en een vleugje curryA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g aardappelen type bintje
  • 8 bieslooksprietjes de ciboulette
  • 200 g blonde linzen bio
  • 30 g boter
  • gemalen zwarte peper
  • 25 cl karnemelk
  • 1 theelepel zachte curry
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011240000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Stoom ze 30 min. tot ze zacht zijn
    2. Kook de linzen apart in niet gezouten kokend water.
    3. Plaats de aardappelen en linzen in een kom. Voeg de koude boter in stukjes toe en de curry. Breng op smaak met peper en zout en plet met een pureestamper. Giet de karnemelk erbij en meng met de fijngehakte bieslook.

    Kooktip

    Voeg geen zout toe aan het kookwater van de linzen. Door zout wordt de schil hard en garen ze moeilijker.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 464; energie (kCal): 110; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 14,8; suikers (g): 1; vezels (g): 3,7; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 381,81
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Overig
    Bijgerechten
    • Stoemp met blonde linzen en een vleugje curry
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011240000
  • Reeds in je keuken
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000