Recept zoekresultatenSpiegelei met groene aspergepunten
Recept zoekresultatenSpiegelei met groene aspergepunten
Delhaize logo
  • Spiegelei met groene aspergepunten
    Nutri-Score D

Spiegelei met groene aspergepunten

Spiegelei met groene aspergepuntenD
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 20 g boter
  • 40 cl dikke verse room
  • 4 eieren
  • 1 eiwit
  • kervel
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 16 groene asperges
  • 20 g boter
  • 40 cl dikke verse room
  • 4 eieren
  • 1 eiwit
  • kervel
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 16 groene asperges

Begin met koken

: 18 min
  1. 1
    Laat de asperges 10 min stomen en dompel ze dan onmiddellijk in een grote slakom met water en ijsblokjes.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. 3
    Leg 8 asperges apart. Rol de andere in het geklopte eiwit en vervolgens in de geraspte parmezaan. Zet 8 min in de oven.
  4. 4
    Boter 4 ovenschoteltjes in. Doe zout en peper op de bodem van de schoteltjes. Giet 2 el dikke room en 2 in stukjes gesneden asperges in elk schoteltje. Scheid het wit van de eierdooiers. Giet in elk schoteltje het wit van een ei. Doe er zout en peper op. Zet de ovenschoteltjes in een diepe schotel en zet voor ¾ onder kokend water. Zet ze 18 min au bain-marie in de oven. Leg 1 eierdooier in elk schoteltje. Dek af en laat 3 min rusten.
  5. 5
    Dien op met de asperges met parmezaan en plukjes kervel.
  1. 1
    Laat de asperges 10 min stomen en dompel ze dan onmiddellijk in een grote slakom met water en ijsblokjes.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. 3
    Leg 8 asperges apart. Rol de andere in het geklopte eiwit en vervolgens in de geraspte parmezaan. Zet 8 min in de oven.
  4. 4
    Boter 4 ovenschoteltjes in. Doe zout en peper op de bodem van de schoteltjes. Giet 2 el dikke room en 2 in stukjes gesneden asperges in elk schoteltje. Scheid het wit van de eierdooiers. Giet in elk schoteltje het wit van een ei. Doe er zout en peper op. Zet de ovenschoteltjes in een diepe schotel en zet voor ¾ onder kokend water. Zet ze 18 min au bain-marie in de oven. Leg 1 eierdooier in elk schoteltje. Dek af en laat 3 min rusten.
  5. 5
    Dien op met de asperges met parmezaan en plukjes kervel.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 827; energie (kCal): 200; vetten (g): 18,5; verzadigde vetten (g): 11,3; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 471
Vegetarisch
Pasen
Lunch
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    2 × 200 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    09
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Kervel
    100 gr
    2
    39
  • Pamesello Pamesello | Geraspt
    40 gr
    1
    65
  • Delhaize Groene asperges | Mini
    5 × 110 gr
    4
    49
  • Reeds in je keuken

  • Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59

Totaal:

€30,66