Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Delhaize logo
  • Souvlaki
    A

Souvlaki

SouvlakiA
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g ontbeende kippendijen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen voor de afwerking
  • 15 g verse munt
  • 15 g dille
  • 30 g rozemarijn
  • 3 cl wijnazijn
  • 1 kl paprikapoeder
  • 5 cl olijfolie extra zuiver
  • peper
  • 600 g ontbeende kippendijen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen voor de afwerking
  • 15 g verse munt
  • 15 g dille
  • 30 g rozemarijn
  • 3 cl wijnazijn
  • 1 kl paprikapoeder
  • 5 cl olijfolie extra zuiver
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 1 u marineertijd + 15 min gaartijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Maak de marinade: rits de blaadjes van de rozemarijn en bewaar de takjes om er spiesjes van te maken.
3
Schil en hak de ui en de knoflook fijn. Meng ze met 5 cl olijfolie, het sap van 1 citroen, de wijnazijn, het paprikapoeder, de munt, rozemarijn en fijngehakte dille. Laat de kip 1 u of langer marineren in dit mengsel.
4
Snijd de kip in stukken en prik ze op de takjes rozemarijn. Leg de kip in een ovenschaal, overgiet ze met de rest van de marinade en laat ze 15 min garen. Kruid bij indien nodig en serveer met een partje citroen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Maak de marinade: rits de blaadjes van de rozemarijn en bewaar de takjes om er spiesjes van te maken.
3
Schil en hak de ui en de knoflook fijn. Meng ze met 5 cl olijfolie, het sap van 1 citroen, de wijnazijn, het paprikapoeder, de munt, rozemarijn en fijngehakte dille. Laat de kip 1 u of langer marineren in dit mengsel.
4
Snijd de kip in stukken en prik ze op de takjes rozemarijn. Leg de kip in een ovenschaal, overgiet ze met de rest van de marinade en laat ze 15 min garen. Kruid bij indien nodig en serveer met een partje citroen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 613; energie (kCal): 148; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 343,51
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 613; energie (kCal): 148; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 12,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 343,51
Grieks
Gluten vrij
Moederdag,Vaderdag
Diner
Hapjes