Recept zoekresultatenSoep met rijst, grijze garnalen en prei
Delhaize logo
  • Soep met rijst, grijze garnalen en prei
    C

Soep met rijst, grijze garnalen en prei

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Lunch
Soep met rijst, grijze garnalen en preiC

Ingrediënten voor 5 Porties

5 Porties
  • 500 g fijngesneden prei
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 100 g langkorrelrijst met normale kooktijd
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 2 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 1,3 l water

Ingrediënten voor 5 personen

Toon:

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€6,49

Rijst | Basmati | 1,5min

Bosto

Rijst | Basmati | 1,5min

2 x 200 gr

€2,99

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Tellicherry-Pepper | Zwart | Molen

Santa Maria

Kruiden | Tellicherry-Pepper | Zwart | Molen

70 gr

€5,55

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Totaal:
€12,42

Begin met koken

Bereidingstijd: 5 min. + 15 min. kooktijd

  1. Doe de olie in een stoofpot en bak er de rijst en de prei in gedurende 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen.
  2. Neem van het vuur, voeg de grijze garnalen toe en breng op smaak. Laat 5 min. (van het vuur) rusten alvorens op te dienen. Serveer met knapperig stokbrood.

Kooktip

Blijft er nog soep over en wil je die 's anderendaags opwarmen, voeg dan wat water toe, want de rijst absorbeert nog vloeistof tijdens het afkoelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 181; energie (kCal): 43; vetten (g): 1,4; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 184,64
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 181; energie (kCal): 43; vetten (g): 1,4; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 184,64
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Lunch
  • Soep met rijst, grijze garnalen en prei
    C

Ingrediënten voor 5 personen

Toon:

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€6,49

Rijst | Basmati | 1,5min

Bosto

Rijst | Basmati | 1,5min

2 x 200 gr

€2,99

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Tellicherry-Pepper | Zwart | Molen

Santa Maria

Kruiden | Tellicherry-Pepper | Zwart | Molen

70 gr

€5,55

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Totaal:
€12,42