Recept zoekresultatenSoep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen
Delhaize logo
  • Soep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen

Soep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen

Soep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g kokkels
  • 300 g roze garnalen bio
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 doosje groene miniasperges
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 el rietsuiker
  • 3 dl water
  • 30 g koriander
  • 3 stokjes citroengras
  • 5 cm gember
  • 4 paksoi
  • 2 limoenen (het sap)
  • 4 feuilles de kaffir
  • peper
  • 400 g kokkels
  • 300 g roze garnalen bio
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 doosje groene miniasperges
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 el rietsuiker
  • 3 dl water
  • 30 g koriander
  • 3 stokjes citroengras
  • 5 cm gember
  • 4 paksoi
  • 2 limoenen (het sap)
  • 4 feuilles de kaffir
  • peper

Begin met koken

: 20 min + 20 min kooktijd
1
Spoel de kokkels onder stromend water. Zet ze ± 2 min op een hoog vuur onder deksel tot ze allemaal geopend zijn. Houd het kookvocht bij. Kook de paksoi en de miniasperges ± 3 min in veel gezouten water. Laat schrikken in ijskoud water.
2
Verdun de kokosmelk in 3 dl water, voeg het kookvocht van de kokkels toe, net als het limoensap, de suiker, de kaffirlimoenblaadjes en het citroengras. Schil en rasp de gember en voeg die ook toe aan de soep. Laat op een middelhoog vuur 15 min koken. Zeef en kruid naar smaak met peper en zout.
3
Verdeel de garnalen, de groenten en de kokkels over de kommen. Giet de hete soep erover en werk af met de in 2 gesneden kerstomaatjes en de koriander.
1
Spoel de kokkels onder stromend water. Zet ze ± 2 min op een hoog vuur onder deksel tot ze allemaal geopend zijn. Houd het kookvocht bij. Kook de paksoi en de miniasperges ± 3 min in veel gezouten water. Laat schrikken in ijskoud water.
2
Verdun de kokosmelk in 3 dl water, voeg het kookvocht van de kokkels toe, net als het limoensap, de suiker, de kaffirlimoenblaadjes en het citroengras. Schil en rasp de gember en voeg die ook toe aan de soep. Laat op een middelhoog vuur 15 min koken. Zeef en kruid naar smaak met peper en zout.
3
Verdeel de garnalen, de groenten en de kokkels over de kommen. Giet de hete soep erover en werk af met de in 2 gesneden kerstomaatjes en de koriander.
Nutritionele informatie
Energie: 385 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kokkels | Eigen nat
Vigilante Kokkels | Eigen nat
7 × 63 gr
3
99
Garnaal | Wok | Natuur
Delhaize Garnaal | Wok | Natuur
2 × 185 gr
-20%
  • little-lione.external.82792960.svg
3
59
€4,49
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Kokosnotenmelk
Suzi Wan Kokosnotenmelk
50 cl
6
35
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Citroengras | Verpakt
Delhaize Citroengras | Verpakt
75 gr
2
29
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Paksoi
    Delhaize Paksoi
    1 st
    1
    79
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    49

    Reeds in je keuken

    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 50 cl
    -20% voor 3
    4
    69
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    €59,34