Recept zoekresultatenSoep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen
Delhaize logo
  • Soep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen

Soep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Soep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g kokkels
  • 300 g roze garnalen bio
  • 250 g kerstomaatjes
  • 4 paksoi
  • 1 doosje groene miniasperges
  • 2 limoenen (het sap)
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 el rietsuiker
  • 3 dl water
  • 30 g koriander
  • 4 kaffirlimoenblaadjes
  • 3 stokjes citroengras
  • 5 cm gember
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Limoengras | Fijn gehakt
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15
    S2007082700123080000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 20 min kooktijd

    1. Spoel de kokkels onder stromend water. Zet ze ± 2 min op een hoog vuur onder deksel tot ze allemaal geopend zijn. Houd het kookvocht bij. Kook de paksoi en de miniasperges ± 3 min in veel gezouten water. Laat schrikken in ijskoud water.
    2. Verdun de kokosmelk in 3 dl water, voeg het kookvocht van de kokkels toe, net als het limoensap, de suiker, de kaffirlimoenblaadjes en het citroengras. Schil en rasp de gember en voeg die ook toe aan de soep. Laat op een middelhoog vuur 15 min koken. Zeef en kruid naar smaak met peper en zout.
    3. Verdeel de garnalen, de groenten en de kokkels over de kommen. Giet de hete soep erover en werk af met de in 2 gesneden kerstomaatjes en de koriander.

    Kooktip

    Dien op met witte rijst.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Lente
    Hoofdgerecht
    • Soep met kokosmelk, citroengras en roze garnalen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Limoengras | Fijn gehakt
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15
    S2007082700123080000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077540000
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001