• Layer cake met drie chocolades
    Nutri-Score E

Layer cake met drie chocolades

door Gema Gomez
Layer cake met drie chocoladesE
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 9 eieren
  • 75 g wit amandelpoeder
  • 7,5 dl room met 35% V.G.
  • 1 zakje Earl Grey thee
  • 350 g witte chocolade
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g melkchocolade
  • 210 g kristalsuiker
  • 5 cl rietsuikersiroop
  • 150 g bloem
  • 3 kl bakpoeder
  • 3 el paneermeel
  • 150 g boter
  • 4 snuifjes zout
  • veelkleurige suikerparels
  • 9 eieren
  • 75 g wit amandelpoeder
  • 7,5 dl room met 35% V.G.
  • 1 zakje Earl Grey thee
  • 350 g witte chocolade
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g melkchocolade
  • 210 g kristalsuiker
  • 5 cl rietsuikersiroop
  • 150 g bloem
  • 3 kl bakpoeder
  • 3 el paneermeel
  • 150 g boter
  • 4 snuifjes zout
  • veelkleurige suikerparels

Begin met koken

: 30 min. + 30 min. baktijd (+ 4u afkoeltijd en koeltijd)
  1. 1
    Hak 250 g witte chocolade. Warm 2,5 dl room zachtjes op in een steelpan, zonder hem te laten koken. Haal de pan van het vuur, voeg de witte chocolade toe en laat 2 min. rusten. Meng goed, giet in een slakom en voeg de rest van de room toe. Dek af en zet minstens 2 u in de koelkast.
  2. 2
    Beboter de randen van 3 springvormen van 18 cm diameter. Bestrooi ze met paneermeel en schud er het overtollige paneermeel af. Bekleed de bodem met een rond stuk bakpapier en zet in de koelkast.
  3. 3
    Schep 40 g boter in blokjes in het midden van een kom en verdeel er 100 g gehakte witte chocolade rond. Smelt 45 sec in de microgolfoven, op 600 W. Laat 5 min. rusten en meng dan. Doe hetzelfde met de pure chocolade en de melkchocolade.
  4. 4
    Verwarm de oven voor op 180°C. Houd 2 eiwitten apart in een grote slakom die voor de 3 degen zal dienen. Klop de 2 eidooiers, 1 heel ei en 50 g suiker in een kleine slakom, tot het mengsel wit en schuimig wordt. Meng er 1 dosis gesmolten chocolade en boter onder. Voeg 1 snufje zout toe, 25 g amandelpoeder, 50 g bloem, 1 kl bakpoeder en meng. Doe hetzelfde met de 2 andere chocolades.
  5. 5
    Klop de 6 eiwitten stevig op met 1 snufje zout. Voeg beetje bij beetje en al kloppend 60 g suiker toe en meng tot een compacte, gladde en glanzende massa. Verdeel ze over de verschillende degen en meng voorzichtig, met een soepele spatel, tot 3 homogene degen. Giet ze in de 3 bakvormen, verlaag de oventemperatuur tot 160°C en schuif 30 min. in de oven.
  6. 6
    Maak 1 dl Earl Grey. Laat 2 à 3 min. trekken, voeg de rietsuikersiroop toe en laat afkoelen.
  7. 7
    Laat de taarten 5 min. rusten, ontvorm ze op een rooster met de bolle kant naar onder en laat volledig afkoelen.
  8. 8
    Klop de koude wittechocoladecrème op matige snelheid, tot een stevige, maar smeuïge textuur.
  9. 9
    Snijd de taarten horizontaal in 2 (snijd indien nodig een stukje van het bolle deel weg). Leg 1 taart met pure chocolade op de dienschotel, smeer ze in met koude theesiroop en verdeel er een laag crème over. Monteer de cake op die manier verder: stapel 1 taart met melkchocolade, 2 taarten met witte chocolade, 1 taart met melkchocolade en ten slotte 1 taart met pure chocolade. Bedek de cake volledig met crème en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
  10. 10
    Haal de cake 30 min. voor het opdienen uit de koelkast. Werk hem naar eigen keuze af en bestrooi hem op het allerlaatst met suikerparels (ze smelten in de crème en maken kleurvlekjes). Zet de rest van de wittechocoladecrème apart op tafel.
  11. 11
    Tip: De Earl Grey-thee waarmee de cake doordrenkt wordt heeft een licht bergamotparfum, ideaal voor chocoladebereidingen met een verfijnde toets. Vervang hem naar eigen smaak door mandarijnsap of, voor de fans van tiramisu, door koude koffie (met of zonder amaretto).
  1. 1
    Hak 250 g witte chocolade. Warm 2,5 dl room zachtjes op in een steelpan, zonder hem te laten koken. Haal de pan van het vuur, voeg de witte chocolade toe en laat 2 min. rusten. Meng goed, giet in een slakom en voeg de rest van de room toe. Dek af en zet minstens 2 u in de koelkast.
  2. 2
    Beboter de randen van 3 springvormen van 18 cm diameter. Bestrooi ze met paneermeel en schud er het overtollige paneermeel af. Bekleed de bodem met een rond stuk bakpapier en zet in de koelkast.
  3. 3
    Schep 40 g boter in blokjes in het midden van een kom en verdeel er 100 g gehakte witte chocolade rond. Smelt 45 sec in de microgolfoven, op 600 W. Laat 5 min. rusten en meng dan. Doe hetzelfde met de pure chocolade en de melkchocolade.
  4. 4
    Verwarm de oven voor op 180°C. Houd 2 eiwitten apart in een grote slakom die voor de 3 degen zal dienen. Klop de 2 eidooiers, 1 heel ei en 50 g suiker in een kleine slakom, tot het mengsel wit en schuimig wordt. Meng er 1 dosis gesmolten chocolade en boter onder. Voeg 1 snufje zout toe, 25 g amandelpoeder, 50 g bloem, 1 kl bakpoeder en meng. Doe hetzelfde met de 2 andere chocolades.
  5. 5
    Klop de 6 eiwitten stevig op met 1 snufje zout. Voeg beetje bij beetje en al kloppend 60 g suiker toe en meng tot een compacte, gladde en glanzende massa. Verdeel ze over de verschillende degen en meng voorzichtig, met een soepele spatel, tot 3 homogene degen. Giet ze in de 3 bakvormen, verlaag de oventemperatuur tot 160°C en schuif 30 min. in de oven.
  6. 6
    Maak 1 dl Earl Grey. Laat 2 à 3 min. trekken, voeg de rietsuikersiroop toe en laat afkoelen.
  7. 7
    Laat de taarten 5 min. rusten, ontvorm ze op een rooster met de bolle kant naar onder en laat volledig afkoelen.
  8. 8
    Klop de koude wittechocoladecrème op matige snelheid, tot een stevige, maar smeuïge textuur.
  9. 9
    Snijd de taarten horizontaal in 2 (snijd indien nodig een stukje van het bolle deel weg). Leg 1 taart met pure chocolade op de dienschotel, smeer ze in met koude theesiroop en verdeel er een laag crème over. Monteer de cake op die manier verder: stapel 1 taart met melkchocolade, 2 taarten met witte chocolade, 1 taart met melkchocolade en ten slotte 1 taart met pure chocolade. Bedek de cake volledig met crème en laat minstens 2 u in de koelkast rusten.
  10. 10
    Haal de cake 30 min. voor het opdienen uit de koelkast. Werk hem naar eigen keuze af en bestrooi hem op het allerlaatst met suikerparels (ze smelten in de crème en maken kleurvlekjes). Zet de rest van de wittechocoladecrème apart op tafel.
  11. 11
    Tip: De Earl Grey-thee waarmee de cake doordrenkt wordt heeft een licht bergamotparfum, ideaal voor chocoladebereidingen met een verfijnde toets. Vervang hem naar eigen smaak door mandarijnsap of, voor de fans van tiramisu, door koude koffie (met of zonder amaretto).
Per 100g: Energie: 364 kcal - Vetten: 19,8 g - Koolhydraten: 41,2 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 364 kcal - Vetten: 19,8 g - Koolhydraten: 41,2 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 5,2 g
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

  • Melkchocolade
    100 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Room 20%
    3 × 25 cl
  • Kusmi Tea Groene thee | Mint | 20z | Bio
    40 gr
    1+1 gratis
  • Côte d'Or Chocolade | Wit
    400 gr
  • Delhaize Chocolade | Puur | 70% | Bio | Fairtrade
    100 gr
    Bio
  • Monin Monin Rietsuiker 250 ml |Siroop|Monin Pure Cane Sugar 25cl
    25 cl
  • Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
  • Anco Paneermeel
    200 gr
  • Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
    500 gr
  • Reeds in je keuken

  • Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
  • Balade Zachte boter | Opgeklopt
    2 × 130 gr
    1+1 gratis
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€30,98