Recept zoekresultatenGegrilde bloemkool, hummus van witte bonen en chimichurri
Delhaize logo
  • Gegrilde bloemkool, hummus van witte bonen en chimichurri
Gegrilde bloemkool, hummus van witte bonen en chimichurri

Gegrilde bloemkool, hummus van witte bonen en chimichurri

door Loïc Van Impe
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 bloemkool
  • 480 g cannellinibonen uit blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 100 g yoghurt
  • 50 g tahini
  • 2 el rode wijnazijn
  • 12 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • fleur de sel
  • 1 bloemkool
  • 480 g cannellinibonen uit blik
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rood chilipepertje
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 100 g yoghurt
  • 50 g tahini
  • 2 el rode wijnazijn
  • 12 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • peper
  • zout
  • fleur de sel

Begin met koken

: 20 min. (+ 30 min. rusttijd)
1
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
2
Snijd de bloemkool in 4. Smeer de stukken in met olijfolie, kruid ze met zout en peper. Gril ze minstens 5 min. aan elke kant op de barbecue, tot ze in de kern al dente zijn. Sluit het deksel van de barbecue zoveel mogelijk om de garing te versnellen zonder de bloemkool te laten aanbranden.
3
Laat de bonen intussen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg de bloemkoolstukken toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.
1
Hak de bladpeterselie, 2 gepelde teentjes knoflook en de ontpitte rode peper (natuur of gegrild) fijn. Doe ze in een kom en meng er de gedroogde oregano, 6 el olijfolie, de rodewijnazijn, zout en peper onder. Laat minstens 30 min. rusten.
2
Snijd de bloemkool in 4. Smeer de stukken in met olijfolie, kruid ze met zout en peper. Gril ze minstens 5 min. aan elke kant op de barbecue, tot ze in de kern al dente zijn. Sluit het deksel van de barbecue zoveel mogelijk om de garing te versnellen zonder de bloemkool te laten aanbranden.
3
Laat de bonen intussen uitlekken en spoel ze. Mix ze in de beker van de mixer of de blender tot een homogene hummus, samen met 1 geperst gepeld teentje knoflook, de yoghurt, de tahini, 2 el olijfolie, peper en zout.
4
Verdeel de hummus met een grote lepel over de borden, voeg de bloemkoolstukken toe en werk af met chimichurri, een scheutje olijfolie en fleur de sel.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Witte bonen | Tomatensaus

365

Witte bonen | Tomatensaus

2 × 400 gr

€1,20

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Skyr | Yoghurt | Natuur

Arla

Skyr | Yoghurt | Natuur

150 gr

€1,75

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | 5 Pepers | Molen

Santa Maria

Kruiden | 5 Pepers | Molen

60 gr

€6,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€12,19