Delhaize logo

Savoie-taart

Savoie-taart
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 50 g maïszetmeel (maïzena)
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 1 zout
  • 1 biocitroen (schil)
  • 1 kl boter
  • bloemsuiker
  • rood fruit
  • 1 brikje verse room
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 50 g maïszetmeel (maïzena)
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 1 zout
  • 1 biocitroen (schil)
  • 1 kl boter
  • bloemsuiker
  • rood fruit
  • 1 brikje verse room

Begin met koken

: 20 min. + 40 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Scheid het eiwit van de eierdooiers.
3
Klop de eierdooiers en de suiker met een garde tot het mengsel wit wordt en schuimt.
4
Voeg de gezeefde bloem en het maiszetmeel toe. Meng voorzichtig en voeg dan de fijngeraspte citroenschil toe.
5
Klop het eiwit stijf samen met het zout. Voeg er een lepel van toe aan het beslag en roer goed. Voeg nadien de rest van het eiwit toe.
6
Leg bakpapier op de bodem van een cakevorm (26 cm diameter) en beboter de randen. Giet er het beslag in en zet in de oven. Verlaag de temperatuur meteen naar 150°C (th. 5) en laat gedurende 40 min bakken.
7
Laat 5 min afkoelen, haal het gebak uit de vorm en leg op een taartrooster.
8
Bestrooi met bloemsuiker en dien op met slagroom en kleine rode vruchten.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Scheid het eiwit van de eierdooiers.
3
Klop de eierdooiers en de suiker met een garde tot het mengsel wit wordt en schuimt.
4
Voeg de gezeefde bloem en het maiszetmeel toe. Meng voorzichtig en voeg dan de fijngeraspte citroenschil toe.
5
Klop het eiwit stijf samen met het zout. Voeg er een lepel van toe aan het beslag en roer goed. Voeg nadien de rest van het eiwit toe.
6
Leg bakpapier op de bodem van een cakevorm (26 cm diameter) en beboter de randen. Giet er het beslag in en zet in de oven. Verlaag de temperatuur meteen naar 150°C (th. 5) en laat gedurende 40 min bakken.
7
Laat 5 min afkoelen, haal het gebak uit de vorm en leg op een taartrooster.
8
Bestrooi met bloemsuiker en dien op met slagroom en kleine rode vruchten.
Nutritionele informatie
Energie: 342 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Meel
150 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Maïzena
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Suiker
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zout
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Boter
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

IJssuiker

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode vruchten

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
UHT room | 30 % V.G.
365 UHT room | 30 % V.G.
20 cl
0
79

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
2
09
Totaal:
€1,48