Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenSalade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurt
Delhaize logo
  • Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurt
    A
Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurtA

Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurt

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 granny smiths
  • 1 komkommer
  • 1 koolrabi
  • 1 bussel radijzen
  • 1 bakje postelein
  • 1 bosje verse dille
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 250 g yoghurt
  • 4 el olijfolie
  • 2 granny smiths
  • 1 komkommer
  • 1 koolrabi
  • 1 bussel radijzen
  • 1 bakje postelein
  • 1 bosje verse dille
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 250 g yoghurt
  • 4 el olijfolie

Begin met koken

: 15 min.
1
Was de postelein in koud water, droog hem nadien en schik in een kom. Snijd de komkommer in fijne slierten met een dunschiller en verwijder het zaad. Was en snijd ook de radijzen in fijne plakjes.
2
Schil de koolrabi en snijd hem in fijne plakken, snijd ook de appels in fijne plakjes en voeg alles toe aan de postelein. Kruid alles met peper en zout en een scheutje olijfolie, meng alles goed door elkaar en voeg er nog de geplukte dille aan toe.
3
Maak de saus door de yoghurt goed te kruiden met peper en zout en er een teentje geperste look aan toe te voegen. Roer tot een gladde saus en serveer over de salade.
1
Was de postelein in koud water, droog hem nadien en schik in een kom. Snijd de komkommer in fijne slierten met een dunschiller en verwijder het zaad. Was en snijd ook de radijzen in fijne plakjes.
2
Schil de koolrabi en snijd hem in fijne plakken, snijd ook de appels in fijne plakjes en voeg alles toe aan de postelein. Kruid alles met peper en zout en een scheutje olijfolie, meng alles goed door elkaar en voeg er nog de geplukte dille aan toe.
3
Maak de saus door de yoghurt goed te kruiden met peper en zout en er een teentje geperste look aan toe te voegen. Roer tot een gladde saus en serveer over de salade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 170; energie (kCal): 40; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 217,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 170; energie (kCal): 40; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 3,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 217,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Barbecue,Moederdag
Overig
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st

Delhaize

Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st

900 gr

€2,39

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Rode radijzen | Bussel

Delhaize

Rode radijzen | Bussel

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Skyr | Yoghurt | Natuur

Arla

Skyr | Yoghurt | Natuur

450 gr

€2,49

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€10,40