Delhaize logo
A
ZalmpralinesA

Zalmpralines

Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 50 g zalmeitjes
  • 1 potje geitenkaas van 't Leenhof met bieslook
  • 6 mooie sneetjes gerookte zalm
  • 1/2 komkommer
  • 1 groene appel
  • 1 koolrabi
  • 12 sneetjes pumpernickelbrood
  • peper
  • 50 g zalmeitjes
  • 1 potje geitenkaas van 't Leenhof met bieslook
  • 6 mooie sneetjes gerookte zalm
  • 1/2 komkommer
  • 1 groene appel
  • 1 koolrabi
  • 12 sneetjes pumpernickelbrood
  • peper

Begin met koken

: 15 min. + 1 uur rusttijd
1
Schil de komkommer en verwijder de zaadjes, snijd hem in fijne brunoise.
2
Snijd de appel in 4 parten, verwijder het klokhuis en schil hem. Snijd 3 parten in brunoise en houd 1 partje apart voor de afwerking. Schil de koolrabi en snijd hem eveneens in brunoise.
3
Voeg appel en groenten samen in een kom, kruid met peper en zout en meng er de geitenkaas onder.
4
Snijd de sneetjes zalm in vierkantjes van 4 op 4 cm. Leg een stukje gerookte zalm op een vel vershoudfolie. Lepel er wat geitenkaas met groenten op. Hef de vier hoeken van de folie op, draai ze vast tot je een bolletje krijgt. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
5
Snijd het overige partje appel in fijne schijfjes. Haal de zalmbolletjes uit de koelkast, maak een snee in de folie en haal het bolletje zalm eruit. Leg de zalmbonbons met de opening naar onder op een toastje pumpernickelbrood, lepel er wat zalmeitjes op en werk af met een dun partje appel.
1
Schil de komkommer en verwijder de zaadjes, snijd hem in fijne brunoise.
2
Snijd de appel in 4 parten, verwijder het klokhuis en schil hem. Snijd 3 parten in brunoise en houd 1 partje apart voor de afwerking. Schil de koolrabi en snijd hem eveneens in brunoise.
3
Voeg appel en groenten samen in een kom, kruid met peper en zout en meng er de geitenkaas onder.
4
Snijd de sneetjes zalm in vierkantjes van 4 op 4 cm. Leg een stukje gerookte zalm op een vel vershoudfolie. Lepel er wat geitenkaas met groenten op. Hef de vier hoeken van de folie op, draai ze vast tot je een bolletje krijgt. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
5
Snijd het overige partje appel in fijne schijfjes. Haal de zalmbolletjes uit de koelkast, maak een snee in de folie en haal het bolletje zalm eruit. Leg de zalmbonbons met de opening naar onder op een toastje pumpernickelbrood, lepel er wat zalmeitjes op en werk af met een dun partje appel.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 137,1
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 137,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Eindejaar
Overig
Winter
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Foreleieren

Gabriel

Foreleieren

50 gr

€3,99

Pyramide | Geiten

Soignon

Pyramide | Geiten

150 gr

€2,95

Handgesneden Schotse gerookte zalm

Delhaize

Handgesneden Schotse gerookte zalm

+/- 156 gr

+/-€9,05

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Appelen | Mini | Verpakt | 8st | Bio

Delhaize

Appelen | Mini | Verpakt | 8st | Bio

900 gr

Bio

€3,99

Broodjes | Mini | Voorgebakken

Delhaize

Broodjes | Mini | Voorgebakken

4 × 12 x 50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,76

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€25,73