Sachertorte

Sachertorte
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 180 g abrikozenconfituur
  • 3 afgestreken el bloem
  • 30 g bloemsuiker
  • 120 g boter
  • 6 eieren op kampertemperatuur
  • versiering naar keuze: schilfers, suikerparels, enz.
  • 90 g griessuiker
  • 320 g pure chocolade
  • 60 g paneermeel
  • 10 cl verse room
  • zout
  • 180 g abrikozenconfituur
  • 3 afgestreken el bloem
  • 30 g bloemsuiker
  • 120 g boter
  • 6 eieren op kampertemperatuur
  • versiering naar keuze: schilfers, suikerparels, enz.
  • 90 g griessuiker
  • 320 g pure chocolade
  • 60 g paneermeel
  • 10 cl verse room
  • zout

Begin met koken

: 30 min + 45 min baktijd (+ afkoeling)
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Laat de boter in een kookpot smelten op heel zacht vuur. Voeg 120 g in stukjes gehakte chocolade toe en laat langzaam smelten. Neem van het vuur, voeg de griessuiker toe, de bloem, het paneermeel en de eierdooiers. Meng goed.
  3. 3
    Klop de eiwitten met het snuifje zout heel stijf, voeg dan geleidelijk aan de bloemsuiker toe. Doe er 1/3 van bij het beslag, meng goed, voeg dan de rest toe, meng voorzichtig.
  4. 4
    Leg een schijfje bakpapier op de bodem van een ronde taartvorm (met een diameter van 20 cm) en smeer de rand in met boter. Stort het beslag in de taartvorm, zet 45 minuten in de oven. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
  5. 5
    Snij de taart horizontaal in 3 gelijke schijven. Bestrijk de 2 onderste rijkelijk met de confituur en zet de schijven terug op elkaar.
  6. 6
    Breng de room aan de kook, doe er 200 g in stukjes gehakte chocolade in en neem van het vuur. Laat 2 minuten rusten en meng dan met de garde. Bestrijk de zij- en bovenkant van de taart met een dikke laag van deze ganache. Zet enkele uren koel weg (liever niet in de koelkast). Versier naar wens net voor het serveren.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th 5/6 – 160°C.
  2. 2
    Laat de boter in een kookpot smelten op heel zacht vuur. Voeg 120 g in stukjes gehakte chocolade toe en laat langzaam smelten. Neem van het vuur, voeg de griessuiker toe, de bloem, het paneermeel en de eierdooiers. Meng goed.
  3. 3
    Klop de eiwitten met het snuifje zout heel stijf, voeg dan geleidelijk aan de bloemsuiker toe. Doe er 1/3 van bij het beslag, meng goed, voeg dan de rest toe, meng voorzichtig.
  4. 4
    Leg een schijfje bakpapier op de bodem van een ronde taartvorm (met een diameter van 20 cm) en smeer de rand in met boter. Stort het beslag in de taartvorm, zet 45 minuten in de oven. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
  5. 5
    Snij de taart horizontaal in 3 gelijke schijven. Bestrijk de 2 onderste rijkelijk met de confituur en zet de schijven terug op elkaar.
  6. 6
    Breng de room aan de kook, doe er 200 g in stukjes gehakte chocolade in en neem van het vuur. Laat 2 minuten rusten en meng dan met de garde. Bestrijk de zij- en bovenkant van de taart met een dikke laag van deze ganache. Zet enkele uren koel weg (liever niet in de koelkast). Versier naar wens net voor het serveren.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

  • Fiordifrutta Fruitbeleg | Abrikozen | Bio
    250 gr
    Bio
    • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
      250 gr
    • Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
      500 gr
    • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
      1 kg
    • Côte d'Or Chocolade | Pure Chocolade | Culinair
      400 gr
    • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
      200 gr
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Tarwebloem
      1 kg
    • Balade Zachte boter | Opgeklopt
      130 gr
      1+1 gratis
    • Columbus Scharreleieren | 5+1
      6 st
      Promo
    • Anco Paneermeel
      200 gr
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      2de tegen -60%

    Totaal:

    €17,05