Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Delhaize logo

Sachertorte

Sachertorte
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 180 g abrikozenconfituur
  • 3 afgestreken el bloem
  • 30 g bloemsuiker
  • 120 g boter
  • 6 eieren op kampertemperatuur
  • versiering naar keuze: schilfers, suikerparels, enz.
  • 90 g griessuiker
  • 320 g pure chocolade
  • 60 g paneermeel
  • 10 cl verse room
  • zout
  • 180 g abrikozenconfituur
  • 3 afgestreken el bloem
  • 30 g bloemsuiker
  • 120 g boter
  • 6 eieren op kampertemperatuur
  • versiering naar keuze: schilfers, suikerparels, enz.
  • 90 g griessuiker
  • 320 g pure chocolade
  • 60 g paneermeel
  • 10 cl verse room
  • zout

Begin met koken

: 30 min + 45 min baktijd (+ afkoeling)
1
Verwarm de oven voor op th 5/6 – 160°C.
2
Laat de boter in een kookpot smelten op heel zacht vuur. Voeg 120 g in stukjes gehakte chocolade toe en laat langzaam smelten. Neem van het vuur, voeg de griessuiker toe, de bloem, het paneermeel en de eierdooiers. Meng goed.
3
Klop de eiwitten met het snuifje zout heel stijf, voeg dan geleidelijk aan de bloemsuiker toe. Doe er 1/3 van bij het beslag, meng goed, voeg dan de rest toe, meng voorzichtig.
4
Leg een schijfje bakpapier op de bodem van een ronde taartvorm (met een diameter van 20 cm) en smeer de rand in met boter. Stort het beslag in de taartvorm, zet 45 minuten in de oven. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
5
Snij de taart horizontaal in 3 gelijke schijven. Bestrijk de 2 onderste rijkelijk met de confituur en zet de schijven terug op elkaar.
6
Breng de room aan de kook, doe er 200 g in stukjes gehakte chocolade in en neem van het vuur. Laat 2 minuten rusten en meng dan met de garde. Bestrijk de zij- en bovenkant van de taart met een dikke laag van deze ganache. Zet enkele uren koel weg (liever niet in de koelkast). Versier naar wens net voor het serveren.
1
Verwarm de oven voor op th 5/6 – 160°C.
2
Laat de boter in een kookpot smelten op heel zacht vuur. Voeg 120 g in stukjes gehakte chocolade toe en laat langzaam smelten. Neem van het vuur, voeg de griessuiker toe, de bloem, het paneermeel en de eierdooiers. Meng goed.
3
Klop de eiwitten met het snuifje zout heel stijf, voeg dan geleidelijk aan de bloemsuiker toe. Doe er 1/3 van bij het beslag, meng goed, voeg dan de rest toe, meng voorzichtig.
4
Leg een schijfje bakpapier op de bodem van een ronde taartvorm (met een diameter van 20 cm) en smeer de rand in met boter. Stort het beslag in de taartvorm, zet 45 minuten in de oven. Neem uit de vorm en laat afkoelen.
5
Snij de taart horizontaal in 3 gelijke schijven. Bestrijk de 2 onderste rijkelijk met de confituur en zet de schijven terug op elkaar.
6
Breng de room aan de kook, doe er 200 g in stukjes gehakte chocolade in en neem van het vuur. Laat 2 minuten rusten en meng dan met de garde. Bestrijk de zij- en bovenkant van de taart met een dikke laag van deze ganache. Zet enkele uren koel weg (liever niet in de koelkast). Versier naar wens net voor het serveren.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids,Halloween
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Confituur | Met abrikoos | +20% gratis
Bonne Maman Confituur | Met abrikoos | +20% gratis
444 gr
Promo
4
49
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Suiker | Parelkorrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
500 gr
3
15
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Chocolade | Pure Chocolade | Culinair
Côte d'Or Chocolade | Pure Chocolade | Culinair
400 gr
7
39
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
2de tegen -50%
1
29
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
59
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€21,36