• Rijstpap op z’n Venetiaans
    Nutri-Score C

Rijstpap op z’n Venetiaans

Rijstpap op z’n VenetiaansC
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 120 g dessertrijst
  • 1 snuifje muskaatnoot
  • 1 snufje zout
  • 75 cl volle melk
  • 50 g griessuiker
  • 1 stokje kaneel
  • 80 g rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 1 peul vanille
  • 20 cl verse room
  • 120 g dessertrijst
  • 1 snuifje muskaatnoot
  • 1 snufje zout
  • 75 cl volle melk
  • 50 g griessuiker
  • 1 stokje kaneel
  • 80 g rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 1 peul vanille
  • 20 cl verse room

Begin met koken

  1. 1
    Laat de rozijnen in de Marsala weken.
  2. 2
    Giet de melk in een stoofpot met dikke bodem, samen met de room, het gespleten en geschraapte vanillestokje, de kaneel, de nootmuskaat, het zout en de fijngeraspte sinaasappelschil (alles of een deel, naar eigen smaak). Breng aan de kook, giet er de rijst in, meng, zet een deksel op de pot en laat 40 min. op heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
  3. 3
    Neem de pan van het vuur, voeg de suiker en de uitgelekte rozijnen toe. Meng, dek af en laat, af en toe roerend, afkoelen. Wees gerust: het teveel aan melk wordt tijdens het afkoelen geabsorbeerd.
  4. 4
    Serveer lauw of koud, bestrooid met wat cacaopoeder.
  1. 1
    Laat de rozijnen in de Marsala weken.
  2. 2
    Giet de melk in een stoofpot met dikke bodem, samen met de room, het gespleten en geschraapte vanillestokje, de kaneel, de nootmuskaat, het zout en de fijngeraspte sinaasappelschil (alles of een deel, naar eigen smaak). Breng aan de kook, giet er de rijst in, meng, zet een deksel op de pot en laat 40 min. op heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
  3. 3
    Neem de pan van het vuur, voeg de suiker en de uitgelekte rozijnen toe. Meng, dek af en laat, af en toe roerend, afkoelen. Wees gerust: het teveel aan melk wordt tijdens het afkoelen geabsorbeerd.
  4. 4
    Serveer lauw of koud, bestrooid met wat cacaopoeder.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 677; energie (kCal): 162; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 11,8; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 570,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 677; energie (kCal): 162; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 11,8; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 570,4
Italiaans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Bosto Rijst | Dessert | Bereiding
    500 gr
  • Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    2de tegen -60%
  • Campina Melk | Volle
    6 x 1 l
    2de tegen -50%
  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
  • Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    2de tegen -60%
  • Vahiné Gedroogde rozijnen
    125 gr
  • Delhaize Eetsinaas | 4ST
    1 kg
  • Vahiné Aroma | Vanille
    20 cl
  • Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
  • Reeds in je keuken

  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%

Totaal:

€36,73