• Rustieke taartjes met lamsvlees
    Nutri-Score D

Rustieke taartjes met lamsvlees

door Line Couvreur
Rustieke taartjes met lamsvleesD
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g lamsbout in sneetjes
  • 1 eidooier
  • 100 g jonge spinazie
  • 1 grote rode ui
  • 1 takje tijm
  • 1 takje bladpeterselie
  • 250 g bloem
  • 2 kl fijne kristalsuiker
  • 1/2 el tomatenconcentraat
  • 6 stukken ontpitte groene olijven
  • 230 g gezouten boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 stokje kaneel
  • 3 bolletjes zwarte peper
  • 1/2 el gemalen koriander
  • 1 el tijm
  • 1 el oregano
  • cayennepeper
  • peper
  • zout
  • 250 g lamsbout in sneetjes
  • 1 eidooier
  • 100 g jonge spinazie
  • 1 grote rode ui
  • 1 takje tijm
  • 1 takje bladpeterselie
  • 250 g bloem
  • 2 kl fijne kristalsuiker
  • 1/2 el tomatenconcentraat
  • 6 stukken ontpitte groene olijven
  • 230 g gezouten boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 blaadje laurier
  • 1 stokje kaneel
  • 3 bolletjes zwarte peper

Begin met koken

: 40 min. + 1 u 50 min. kooktijd
  1. 1
    Schroei de lamsboutsnede aan de 2 kanten kort dicht, in een kleine stoofpan met 1 el olijfolie. Overgiet met water tot het vlees net bedekt is en voeg de zwartepeperbollen toe, de kaneel, de peterselie, het takje tijm en het laurierblaadje. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat gedurende 1 u 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
  2. 2
    Meng de bloem met de suiker, de gedroogde tijm en oregano in een slakom. Voeg de gezouten boter in blokjes toe, kneed het deeg met de vingertoppen en verbrokkel tot een zanderige textuur. Giet er 7 cl koud water bij en kneed tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
  3. 3
    Snipper de rode ui en fruit hem 10 min. op een heel zacht vuurtje, in een grote braadpan met 1 el olijfolie.
  4. 4
    Fruit de spinazie in een braadpan met 1 el olijfolie tot hij licht geslonken is. Kruid met peper en zout.
  5. 5
    Haal het vlees uit de stoofpan en laat de bouillon op een vrij hoog vuur inkoken, tot hij goed ingedikt is en er nog maar enkele el overblijven.
  6. 6
    Verwarm de oven voor op 200°C. Trek het vlees in stukjes in een slakom. Meng er de uien, de ingekookte bouillon, het tomatenconcentraat en de gemalen koriander onder. Breng verder op smaak en voeg cayennepeper naar eigen smaak toe. Scheur de olijven in stukjes en meng ze, samen met de spinazie, voorzichtig onder de bereiding.
  7. 7
    Verdeel het deeg in 4 porties. Rol ze met een deegrol uit en leg ze op een vel bakpapier. Lepel de vulling in het midden van elk deegstuk en laat een brede rand vrij. Plooi de randen naar binnen en smeer ze in met de losgeklopte eidooier. Schuif alles op het rooster van de oven en bak 20 min.
  8. 8
    Dien warm of lauw op, met een slaatje.
  1. 1
    Schroei de lamsboutsnede aan de 2 kanten kort dicht, in een kleine stoofpan met 1 el olijfolie. Overgiet met water tot het vlees net bedekt is en voeg de zwartepeperbollen toe, de kaneel, de peterselie, het takje tijm en het laurierblaadje. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Laat gedurende 1 u 30 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
  2. 2
    Meng de bloem met de suiker, de gedroogde tijm en oregano in een slakom. Voeg de gezouten boter in blokjes toe, kneed het deeg met de vingertoppen en verbrokkel tot een zanderige textuur. Giet er 7 cl koud water bij en kneed tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
  3. 3
    Snipper de rode ui en fruit hem 10 min. op een heel zacht vuurtje, in een grote braadpan met 1 el olijfolie.
  4. 4
    Fruit de spinazie in een braadpan met 1 el olijfolie tot hij licht geslonken is. Kruid met peper en zout.
  5. 5
    Haal het vlees uit de stoofpan en laat de bouillon op een vrij hoog vuur inkoken, tot hij goed ingedikt is en er nog maar enkele el overblijven.
  6. 6
    Verwarm de oven voor op 200°C. Trek het vlees in stukjes in een slakom. Meng er de uien, de ingekookte bouillon, het tomatenconcentraat en de gemalen koriander onder. Breng verder op smaak en voeg cayennepeper naar eigen smaak toe. Scheur de olijven in stukjes en meng ze, samen met de spinazie, voorzichtig onder de bereiding.
  7. 7
    Verdeel het deeg in 4 porties. Rol ze met een deegrol uit en leg ze op een vel bakpapier. Lepel de vulling in het midden van elk deegstuk en laat een brede rand vrij. Plooi de randen naar binnen en smeer ze in met de losgeklopte eidooier. Schuif alles op het rooster van de oven en bak 20 min.
  8. 8
    Dien warm of lauw op, met een slaatje.
Per 100 g: Energie: 295 kcal - Vetten: 23,3 g - Koolhydraten: 14,5 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 5,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 295 kcal - Vetten: 23,3 g - Koolhydraten: 14,5 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 5,9 g
Orientaals
Viande - moins de 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
    +/- 1,4 kg
  • Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
  • Delhaize Spinazie | Bio
    100 gr
    Bio
    • Delhaize Rode uien | Netje
      400 gr
    • Delhaize Tijm | Verpakt
      20 gr
    • Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
      100 gr
    • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
      1 kg
    • Delhaize Tomaten | Concentraat | Bio
      140 gr
      3+1 gratis
      Bio
      • Delhaize Karneboter | Gezouten
        250 gr
      • Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
        18 gr
      • Delhaize Tijm | Verpakt
        20 gr
      • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
        38 gr
      • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
        10 gr
      • Delhaize Tijm | Verpakt
        20 gr
      • Santa Maria Kruiden | Oregano
        5 gr
      • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
        38 gr
      • Reeds in je keuken

      • Delhaize Tarwebloem
        1 kg
      • Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
      • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
        38 gr
      • Delhaize Zout | Cuisine
        1 kg

      Totaal:

      +/-€62,03