OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenRustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten
Recept zoekresultatenRustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten
Delhaize logo
  • Rustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten

Rustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten

Rustieke brietaart met herfstgroenten en -vruchten
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 1 ei
  • 0,1 biobutternut
  • 1 biowortel
  • 1/4 appel
  • 1/4 peer
  • 1/2 rode ui
  • 2 grote champignons
  • 6 blaadjes salie
  • 2 el walnoten
  • 200 g brie taste of Inspirations
  • 25 g parmigiano
  • 1 dl zure room
  • 1 kl honing
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 1 eidooier (voor het taartdeeg)
  • 250 g bloem (voor het taartdeeg)
  • 125 g boter (voor het taartdeeg)
  • Espelettepeper (voor het taartdeeg)
  • zout (voor het taartdeeg)
  • 1 ei
  • 0,1 biobutternut
  • 1 biowortel
  • 1/4 appel
  • 1/4 peer
  • 1/2 rode ui
  • 2 grote champignons
  • 6 blaadjes salie
  • 2 el walnoten
  • 200 g brie taste of Inspirations
  • 25 g parmigiano
  • 1 dl zure room
  • 1 kl honing
  • 2 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. baktijd (+ 30 min rusttijd)
1
Maak het deeg: meng de bloem en de boter in blokjes met de vingertoppen tot een brokkelig geheel, zoals voor een crumble. Voeg het zout toe, Espelettepeper naar eigen smaak, de eidooier en 2,5 cl water. Kneed tot een homogeen, niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Vorm een platte bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de vruchten en de groenten in plakjes (je moet enkel de rode ui pellen). Meng de room, het ei en de geraspte parmigiano; kruid met peper en met een snufje zout. Verdeel het deeg met een deegrol over een vel bakpapier en leg alles op de ovenplaat. Besmeer de taartbodem met het roommengsel tot ± 3 cm van de randen en vouw de randen over de room. Leg er de brie in plakjes bovenop, voeg de salie toe, de vruchten en de groenten. Verdeel de noten over de taart en smeer alles in met olijfolie. Kruid met peper, met zout en besprenkel met de honing. Bak de taart 30 min. goudbruin in de oven.
3
Dien warm op, met een slaatje.
1
Maak het deeg: meng de bloem en de boter in blokjes met de vingertoppen tot een brokkelig geheel, zoals voor een crumble. Voeg het zout toe, Espelettepeper naar eigen smaak, de eidooier en 2,5 cl water. Kneed tot een homogeen, niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Vorm een platte bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de vruchten en de groenten in plakjes (je moet enkel de rode ui pellen). Meng de room, het ei en de geraspte parmigiano; kruid met peper en met een snufje zout. Verdeel het deeg met een deegrol over een vel bakpapier en leg alles op de ovenplaat. Besmeer de taartbodem met het roommengsel tot ± 3 cm van de randen en vouw de randen over de room. Leg er de brie in plakjes bovenop, voeg de salie toe, de vruchten en de groenten. Verdeel de noten over de taart en smeer alles in met olijfolie. Kruid met peper, met zout en besprenkel met de honing. Bak de taart 30 min. goudbruin in de oven.
3
Dien warm op, met een slaatje.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Delhaize Peren | Conférence | Verpakt | Bio
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Noten
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    49
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Portobello | Belgisch
    Delhaize Portobello | Belgisch
    1 st
    2
    19
    Kruiden | Salie
    Santa Maria Kruiden | Salie
    6 gr
    1
    75
    Brie | Mini portie
    Delhaize Brie | Mini portie
    2 × 155 gr
    3 voor €5.5
    2
    29
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    59
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Honing | Bloemen | Squeeze
    Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
    350 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Bloem | Fijngebak
    Anco Bloem | Fijngebak
    1 kg
    1
    29
    Boter | Zacht | Ardens
    Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
    250 gr
    3
    95

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    6
    35
    Totaal:
    €31,76