Maak het deeg: meng de bloem en de boter in blokjes met de vingertoppen tot een brokkelig geheel, zoals voor een crumble. Voeg het zout toe, Espelettepeper naar eigen smaak, de eidooier en 2,5 cl water. Kneed tot een homogeen, niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Vorm een platte bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de vruchten en de groenten in plakjes (je moet enkel de rode ui pellen). Meng de room, het ei en de geraspte parmigiano; kruid met peper en met een snufje zout. Verdeel het deeg met een deegrol over een vel bakpapier en leg alles op de ovenplaat. Besmeer de taartbodem met het roommengsel tot ± 3 cm van de randen en vouw de randen over de room. Leg er de brie in plakjes bovenop, voeg de salie toe, de vruchten en de groenten. Verdeel de noten over de taart en smeer alles in met olijfolie. Kruid met peper, met zout en besprenkel met de honing. Bak de taart 30 min. goudbruin in de oven.
3
Dien warm op, met een slaatje.
1
Maak het deeg: meng de bloem en de boter in blokjes met de vingertoppen tot een brokkelig geheel, zoals voor een crumble. Voeg het zout toe, Espelettepeper naar eigen smaak, de eidooier en 2,5 cl water. Kneed tot een homogeen, niet plakkerig deeg (voeg indien nodig een beetje water toe). Vorm een platte bol, wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de vruchten en de groenten in plakjes (je moet enkel de rode ui pellen). Meng de room, het ei en de geraspte parmigiano; kruid met peper en met een snufje zout. Verdeel het deeg met een deegrol over een vel bakpapier en leg alles op de ovenplaat. Besmeer de taartbodem met het roommengsel tot ± 3 cm van de randen en vouw de randen over de room. Leg er de brie in plakjes bovenop, voeg de salie toe, de vruchten en de groenten. Verdeel de noten over de taart en smeer alles in met olijfolie. Kruid met peper, met zout en besprenkel met de honing. Bak de taart 30 min. goudbruin in de oven.
3
Dien warm op, met een slaatje.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 2 personen
Toon:
Piment d'espelette
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
€
1
99
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
450 gr
€
2
25
Delhaize Wortelen | Bio
220 gr
3+1 gratis
€
1
65
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
€
3
99
Delhaize Peren | Conférence | Verpakt | Bio
500 gr
€
2
99
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
€
1
99
Delhaize Champignons | Gesneden
115 gr
3+1 gratis
€
0
76
Delhaize Salie | Verpakt
20 gr
€
1
79
Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
1 kg
€
8
49
Taste of Inspirations Brie de meaux
2 × +/- 180 gr
3+1 gratis
+/-€
3
92
Taste of Inspirations Parmigiano reggiano | AOP | Blok