OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenRoze reuzendonutcake
Recept zoekresultatenRoze reuzendonutcake
Delhaize logo
  • Roze reuzendonutcake
    D

Roze reuzendonutcake

door Gema Gomez
Roze reuzendonutcakeD
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 4 hele eieren
  • 1 eiwit
  • 1 citroen
  • 250 g frambozen
  • 165 g volle natuuryoghurt
  • 300 g bloem
  • 240 g kristalsuiker
  • 250 g bloemsuiker
  • 12 g bakpoeder
  • 1,6 dl zonnebloemolie
  • 15 g boter
  • 1 snuifje zout
  • suikerversiering
  • 4 hele eieren
  • 1 eiwit
  • 1 citroen
  • 250 g frambozen
  • 165 g volle natuuryoghurt
  • 300 g bloem
  • 240 g kristalsuiker
  • 250 g bloemsuiker
  • 12 g bakpoeder
  • 1,6 dl zonnebloemolie
  • 15 g boter
  • 1 snuifje zout
  • suikerversiering

Begin met koken

: 25 min. + 35 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Besmeer een ringvorm van 24 cm diameter royaal met boter en zet hem in de koelkast.
2
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, de fijne suiker, de hele eieren, de olie en de yoghurt in een slakom en voeg de fijngeraspte citroenzeste toe. Meng alles gedurende 2 min. met een elektrische klopper, eerst op minimumsnelheid, dan op hoge snelheid.
3
Giet bijna al het deeg in de bakvorm en houd een klein deeltje apart. Verdeel 150 g diepgevroren frambozen over het deeg: vorm een centrale lijn en vermijd zoveel mogelijk dat ze de randen van de bakvorm raken. Overgiet ze met de rest van het deeg (zonder ze in het deeg te duwen). Schuif 35 min. in de oven. Laat de taart 10 min. rusten, ontvorm ze en laat ze op een rooster afkoelen.
4
Laat de rest van de frambozen in een zeef ontdooien. Mix ze met 2 el citroensap fijn en giet door een puntzeef.
5
Meng 1 klein eiwit (30 g) en 2 afgestreken el frambozencoulis met een klopper in een kom. Voeg beetje bij beetje bloemsuiker toe en klop tot een gladde, amper vloeibare glazuur (je hoeft waarschijnlijk niet de hele hoeveelheid suiker te gebruiken). Overgiet de bovenkant van de taart met glazuur en werk af met suikerdecoraties. Laat opstijven voor het opdienen.
6
Tip: Giet een beetje glazuur in een spuitzak, snijd een heel klein stukje van het uiteinde weg om met een fijne lijn de gewenste vorm op de taart te tekenen. Daarna hoef je de vorm gewoon met een kleine spatel te vullen.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Besmeer een ringvorm van 24 cm diameter royaal met boter en zet hem in de koelkast.
2
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, de fijne suiker, de hele eieren, de olie en de yoghurt in een slakom en voeg de fijngeraspte citroenzeste toe. Meng alles gedurende 2 min. met een elektrische klopper, eerst op minimumsnelheid, dan op hoge snelheid.
3
Giet bijna al het deeg in de bakvorm en houd een klein deeltje apart. Verdeel 150 g diepgevroren frambozen over het deeg: vorm een centrale lijn en vermijd zoveel mogelijk dat ze de randen van de bakvorm raken. Overgiet ze met de rest van het deeg (zonder ze in het deeg te duwen). Schuif 35 min. in de oven. Laat de taart 10 min. rusten, ontvorm ze en laat ze op een rooster afkoelen.
4
Laat de rest van de frambozen in een zeef ontdooien. Mix ze met 2 el citroensap fijn en giet door een puntzeef.
5
Meng 1 klein eiwit (30 g) en 2 afgestreken el frambozencoulis met een klopper in een kom. Voeg beetje bij beetje bloemsuiker toe en klop tot een gladde, amper vloeibare glazuur (je hoeft waarschijnlijk niet de hele hoeveelheid suiker te gebruiken). Overgiet de bovenkant van de taart met glazuur en werk af met suikerdecoraties. Laat opstijven voor het opdienen.
6
Tip: Giet een beetje glazuur in een spuitzak, snijd een heel klein stukje van het uiteinde weg om met een fijne lijn de gewenste vorm op de taart te tekenen. Daarna hoef je de vorm gewoon met een kleine spatel te vullen.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 300 kcal - Vetten: 11,4 g - Koolhydraten: 44,6 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 300 kcal - Vetten: 11,4 g - Koolhydraten: 44,6 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 4 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Zusto Suiker | Vervanger
300 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Frambozen
Delhaize Frambozen
2 × 125 gr
2
99
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 x 145 gr
3
09
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
89
Zonnebloemolie
Vandemoortele Zonnebloemolie
1 l
3
69
Suiker | Parelkorrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
500 gr
3
15

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
1
29
Boter | Zacht | Ardens
Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
250 gr
3
95
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
6
35
Totaal:
€20,28