1
Verwarm de oven voor op 160°C. Besmeer een ringvorm van 24 cm diameter royaal met boter en zet hem in de koelkast.
2
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, de fijne suiker, de hele eieren, de olie en de yoghurt in een slakom en voeg de fijngeraspte citroenzeste toe. Meng alles gedurende 2 min. met een elektrische klopper, eerst op minimumsnelheid, dan op hoge snelheid.
3
Giet bijna al het deeg in de bakvorm en houd een klein deeltje apart. Verdeel 150 g diepgevroren frambozen over het deeg: vorm een centrale lijn en vermijd zoveel mogelijk dat ze de randen van de bakvorm raken. Overgiet ze met de rest van het deeg (zonder ze in het deeg te duwen). Schuif 35 min. in de oven. Laat de taart 10 min. rusten, ontvorm ze en laat ze op een rooster afkoelen.
4
Laat de rest van de frambozen in een zeef ontdooien. Mix ze met 2 el citroensap fijn en giet door een puntzeef.
5
Meng 1 klein eiwit (30 g) en 2 afgestreken el frambozencoulis met een klopper in een kom. Voeg beetje bij beetje bloemsuiker toe en klop tot een gladde, amper vloeibare glazuur (je hoeft waarschijnlijk niet de hele hoeveelheid suiker te gebruiken). Overgiet de bovenkant van de taart met glazuur en werk af met suikerdecoraties. Laat opstijven voor het opdienen.
6
Tip: Giet een beetje glazuur in een spuitzak, snijd een heel klein stukje van het uiteinde weg om met een fijne lijn de gewenste vorm op de taart te tekenen. Daarna hoef je de vorm gewoon met een kleine spatel te vullen.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Besmeer een ringvorm van 24 cm diameter royaal met boter en zet hem in de koelkast.
2
Doe de bloem, het zout, het bakpoeder, de fijne suiker, de hele eieren, de olie en de yoghurt in een slakom en voeg de fijngeraspte citroenzeste toe. Meng alles gedurende 2 min. met een elektrische klopper, eerst op minimumsnelheid, dan op hoge snelheid.
3
Giet bijna al het deeg in de bakvorm en houd een klein deeltje apart. Verdeel 150 g diepgevroren frambozen over het deeg: vorm een centrale lijn en vermijd zoveel mogelijk dat ze de randen van de bakvorm raken. Overgiet ze met de rest van het deeg (zonder ze in het deeg te duwen). Schuif 35 min. in de oven. Laat de taart 10 min. rusten, ontvorm ze en laat ze op een rooster afkoelen.
4
Laat de rest van de frambozen in een zeef ontdooien. Mix ze met 2 el citroensap fijn en giet door een puntzeef.
5
Meng 1 klein eiwit (30 g) en 2 afgestreken el frambozencoulis met een klopper in een kom. Voeg beetje bij beetje bloemsuiker toe en klop tot een gladde, amper vloeibare glazuur (je hoeft waarschijnlijk niet de hele hoeveelheid suiker te gebruiken). Overgiet de bovenkant van de taart met glazuur en werk af met suikerdecoraties. Laat opstijven voor het opdienen.
6
Tip: Giet een beetje glazuur in een spuitzak, snijd een heel klein stukje van het uiteinde weg om met een fijne lijn de gewenste vorm op de taart te tekenen. Daarna hoef je de vorm gewoon met een kleine spatel te vullen.