Roerei met tomaatPT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h3e/hca/9173550727198.jpg40 g boter8 eieren1 kl currypoeder3 goed rijpe tomatengebakken korstjes brood met look1 mespunt griessuiker2 uienzout
Pel en ontpit de tomaten en plet het vruchtvlees. Maak de uien schoon en hak ze fijn. Laat ze 8 minuten bruinen in 25 g hete boter.
Voeg er de geplette tomaten, zout, peper, een mespuntje suiker en de curry bij. Laat 8 minuten op matig vuur doorkoken zodat zoveel mogelijk kookvocht verdampt.
Wanneer de bereiding goed droog is, verwerk je er onder voortdurend roeren met een houten lepel een voor een 7 eieren in.
Zet naast het vuur en voeg er het laatste ei en de rest van de boter bij en klop alles goed om: de bereiding moet romig zijn.
Verdeel over warme borden en versier met de korstjes brood.