Delhaize logo
  • Rodbetsallad
    A
RodbetsalladA

Rodbetsallad

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g gekookte rode biobiet
  • 1 rode ui
  • 1 Gala-appel
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mierikswortel
  • 1 el zure room
  • zout
  • zwarte peper
  • 600 g gekookte rode biobiet
  • 1 rode ui
  • 1 Gala-appel
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mierikswortel
  • 1 el zure room
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 15 min
1
Meng de zure room met de mayonaise en de mierikswortel. Kruid met zout en peper.
2
Snipper de ui heel fijn. Snijd de rode bieten in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en de pitten, en snijd hem in blokjes.
3
Breng de salade op smaak met de mierikswortelsaus en meng. Zet koel weg tot serveren.
4
Serveer de salade met een assortiment haring: stukjes haringfilet gemarineerd in dille, haringfilets met Luikse saus, rolmops op azijn en stukjes haring in currysaus. Geef er wat donker brood en crackers bij.
1
Meng de zure room met de mayonaise en de mierikswortel. Kruid met zout en peper.
2
Snipper de ui heel fijn. Snijd de rode bieten in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en de pitten, en snijd hem in blokjes.
3
Breng de salade op smaak met de mierikswortelsaus en meng. Zet koel weg tot serveren.
4
Serveer de salade met een assortiment haring: stukjes haringfilet gemarineerd in dille, haringfilets met Luikse saus, rolmops op azijn en stukjes haring in currysaus. Geef er wat donker brood en crackers bij.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 250; energie (kCal): 59; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 7,5; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 127,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 250; energie (kCal): 59; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 8,7; suikers (g): 7,5; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 127,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Scandinavisch
Vegetarisch
Barbecue,Eindejaar
Overig
Lente
Bijgerechten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bieten | Rood | Oud-Hollands recept

Hak

Bieten | Rood | Oud-Hollands recept

2 × 355 gr

€4,58

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Mierikswortel | Room

Rabe

Mierikswortel | Room

100 gr

€1,59

Saus | Zoetzuur

Suzi Wan

Saus | Zoetzuur

400 gr

€4,65

Reeds in je keuken

Mayonaise

Pauwels

Mayonaise

245 gr

€2,45

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€16,80