Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRisottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen
Delhaize logo
  • Risottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen

Risottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Risottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g vegetarische balletjes
  • 250 g witte champignons
  • 4 sjalotten
  • 320 g carnarolirijst
  • 2 dl witte wijn
  • 100 g parmigiano
  • 1 l groentebouillon
  • 15 g basilicum
  • 15 g bladpeterselie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 110 g boter
  • Espelettepeper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,75 €/kg
    €0,45
    S2012041900149800000
  • Parmigiano reggiano | Hard | Blok
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    21,56 €/kg
    €5,39
    F2013060500731700000
  • S2022033000616370000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min + 20 min kooktijd

    1. Snijd de champignons in 4. Bak ze op een hoog vuur in 1 el olijfolie en 10 g boter tot ze mooi bruingebakken zijn. Voeg de balletjes toe. Hak de peterselie en de basilicum fijn.
    2. Hak de sjalotten fijn, fruit ze in 1 el olijfolie, voeg de rijst toe en bak enkele minuten tot de rijst doorzichtig is. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken. Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe en houd de kooktijd van de rijst in de gaten. Voeg na 20 min nog bouillon toe indien nodig. De consistentie moet die van een stevige soep zijn. Roer 100 g koude boterblokjes door de risotto, voeg de fijngesneden kruiden en de geraspte parmigiano toe.
    3. Verdeel de rijstsoep in de kommen, doe er de balletjes en de champignons bij en kruid naar smaak met Espelettepeper en zout.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Risottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,75 €/kg
    €0,45
    S2012041900149800000
  • Parmigiano reggiano | Hard | Blok
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    21,56 €/kg
    €5,39
    F2013060500731700000
  • S2022033000616370000