Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenZeeduivel, mossel, champignons, selder en polderpuree
Delhaize logo

Zeeduivel, mossel, champignons, selder en polderpuree

door Bart Desmidt
Zeeduivel, mossel, champignons, selder en polderpuree
Moeilijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 150 g boter
  • 1 citroen
  • 1 dl dragonazijn
  • 2 filets zeeduivel (100 g per stuk)
  • 20 g gehakte peterselie
  • 20 g geklaarde boter
  • 1/2 groene selder met blad
  • 16 kleine Parijse champignons
  • 16 mosselen
  • 20 g mosterd
  • 200 g polderpuree (Delhaize)
  • 1 dl room 40% V.G.
  • 1 sjalot
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 150 g boter
  • 1 citroen
  • 1 dl dragonazijn
  • 2 filets zeeduivel (100 g per stuk)
  • 20 g gehakte peterselie
  • 20 g geklaarde boter
  • 1/2 groene selder met blad
  • 16 kleine Parijse champignons
  • 16 mosselen
  • 20 g mosterd
  • 200 g polderpuree (Delhaize)
  • 1 dl room 40% V.G.
  • 1 sjalot
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl zonnebloemolie

Begin met koken

1
Zeeduivel: in medaillons snijden en bakken in geklarifieerde boter.
2
Mosselen: op een hoog vuur bakken in de pan met wat witte wijn. Uit hun schelp halen en in het sap bewaren.
3
Selder: in fijne brunoise snijden. Mengen met olijfolie, zout, groene peper, mosterd.
4
Selderolie: selder + selderbladen mixen met zonnebloemolie en opwarmen tot 70 graden. Door een fijne zeef passeren.
5
Champignons: champignons bakken met boter en citroensap + citroenschil. Afwerken met vers gehakte peterselie.
6
Saus: witte wijn, mosselsap, selder, sjalot, mosterd en dragonazijn opkoken. Dan room toevoegen en terug laten opkoken. Dit mixen en koude boter toevoegen.
7
Bordschikking: lepel de saus in een diep bord, schik er mooi de stukken vis op. Plaats de mosselen rauwe selder, polderpuree en champignons ertussen. Druppel wat selderolie erbij.
1
Zeeduivel: in medaillons snijden en bakken in geklarifieerde boter.
2
Mosselen: op een hoog vuur bakken in de pan met wat witte wijn. Uit hun schelp halen en in het sap bewaren.
3
Selder: in fijne brunoise snijden. Mengen met olijfolie, zout, groene peper, mosterd.
4
Selderolie: selder + selderbladen mixen met zonnebloemolie en opwarmen tot 70 graden. Door een fijne zeef passeren.
5
Champignons: champignons bakken met boter en citroensap + citroenschil. Afwerken met vers gehakte peterselie.
6
Saus: witte wijn, mosselsap, selder, sjalot, mosterd en dragonazijn opkoken. Dan room toevoegen en terug laten opkoken. Dit mixen en koude boter toevoegen.
7
Bordschikking: lepel de saus in een diep bord, schik er mooi de stukken vis op. Plaats de mosselen rauwe selder, polderpuree en champignons ertussen. Druppel wat selderolie erbij.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Zeeduivel
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Azijn | Appel-Honing
Taste of Inspirations Azijn | Appel-Honing
25 cl
2
19
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Knolselder | Cat1
Delhaize Knolselder | Cat1
1 st
1
99
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
Delhaize Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
1 kg
5
45
Mosterd | Sterke
Amora Mosterd | Sterke
185 gr
2
29
Puree | Wortelen | Bio
Delhaize Puree | Wortelen | Bio
380 gr
Bio
    4
    39
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
    Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
    50 cl
    2de tegen -40%
    34
    99
    Zonnebloemolie | Bio
    Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
      3
      39

      Reeds in je keuken

      Boter | Koelkastsmeerbaar | Gezouten
      Carlsbourg Boter | Koelkastsmeerbaar | Gezouten
      250 gr
      2de tegen -30%
      5
      15
      Totaal:
      €60,50