Recept zoekresultatenRisotto met rode biet, mi-cuit van zalm en stilton
Delhaize logo
  • Risotto met rode biet, mi-cuit van zalm en stilton
Risotto met rode biet, mi-cuit van zalm en stilton

Risotto met rode biet, mi-cuit van zalm en stilton

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g verse zalm
  • 1 rode ui
  • 250 g voorgekookte rode biet
  • 300 g arborio rijst
  • 100 g Blue Stilton
  • 2 dl witte wijn
  • 5 cl vermout
  • 8 dl visbouillon
  • 50 g boter
  • 15 g fleur de sel
  • 15 g Tellicherrypeper
  • peper
  • 400 g verse zalm
  • 1 rode ui
  • 250 g voorgekookte rode biet
  • 300 g arborio rijst
  • 100 g Blue Stilton
  • 2 dl witte wijn
  • 5 cl vermout
  • 8 dl visbouillon
  • 50 g boter
  • 15 g fleur de sel
  • 15 g Tellicherrypeper
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 25 min baktijd
1
Snijd de rode biet in blokjes en mix in de blender.
2
Snipper de ui fijn en fruit voor 5 min in een pot met 15 g boter. Voeg de rijst toe en kook al roerend tot de rijst doorzichtig wordt. Giet de wijn en de vermout erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg een pollepel hete visbouillon toe. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ± 15 min koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenkant krokant blijft. Voeg de gemixte rode bieten toe en meng nog 2 min op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min opzwellen.
3
Bak de zalm: wrijf de zalm in met fleur de sel en Tellicherrypeper en bak heel kort in 20 g boter.
4
Roer net voor het opdienen 15 g boter door de risotto en verkruimel de Blue Stilton erover. Dien op met de zalm.
1
Snijd de rode biet in blokjes en mix in de blender.
2
Snipper de ui fijn en fruit voor 5 min in een pot met 15 g boter. Voeg de rijst toe en kook al roerend tot de rijst doorzichtig wordt. Giet de wijn en de vermout erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg een pollepel hete visbouillon toe. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ± 15 min koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenkant krokant blijft. Voeg de gemixte rode bieten toe en meng nog 2 min op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min opzwellen.
3
Bak de zalm: wrijf de zalm in met fleur de sel en Tellicherrypeper en bak heel kort in 20 g boter.
4
Roer net voor het opdienen 15 g boter door de risotto en verkruimel de Blue Stilton erover. Dien op met de zalm.
Nutritionele informatie
Energie: 707 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue

Gabriel

Zalmfilet | Belle-Vue

+/- 650 gr

+/-€20,79

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Bieten | Rood | Oud-Hollands recept

Hak

Bieten | Rood | Oud-Hollands recept

355 gr

€2,29

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Vermouth | Rosso | 15% alc

Martini

Vermouth | Rosso | 15% alc

75 cl

€7,19

Fond | Vis

Maggi

Fond | Vis

90 gr

€5,79

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€52,83