Recept zoekresultatenRisotto met rode biet, mi-cuit van zalm en stilton
Delhaize logo
  • Risotto met rode biet, mi-cuit van zalm en stilton

Risotto met rode biet, mi-cuit van zalm en stilton

Risotto met rode biet, mi-cuit van zalm en stilton
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g verse zalm
  • 1 rode ui
  • 250 g voorgekookte rode biet
  • 300 g arborio rijst
  • 100 g Blue Stilton
  • 2 dl witte wijn
  • 5 cl vermout
  • 8 dl visbouillon
  • 50 g boter
  • 15 g fleur de sel
  • 15 g Tellicherrypeper
  • peper
  • 400 g verse zalm
  • 1 rode ui
  • 250 g voorgekookte rode biet
  • 300 g arborio rijst
  • 100 g Blue Stilton
  • 2 dl witte wijn
  • 5 cl vermout
  • 8 dl visbouillon
  • 50 g boter
  • 15 g fleur de sel
  • 15 g Tellicherrypeper
  • peper

Begin met koken

: 15 min + 25 min baktijd
1
Snijd de rode biet in blokjes en mix in de blender.
2
Snipper de ui fijn en fruit voor 5 min in een pot met 15 g boter. Voeg de rijst toe en kook al roerend tot de rijst doorzichtig wordt. Giet de wijn en de vermout erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg een pollepel hete visbouillon toe. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ± 15 min koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenkant krokant blijft. Voeg de gemixte rode bieten toe en meng nog 2 min op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min opzwellen.
3
Bak de zalm: wrijf de zalm in met fleur de sel en Tellicherrypeper en bak heel kort in 20 g boter.
4
Roer net voor het opdienen 15 g boter door de risotto en verkruimel de Blue Stilton erover. Dien op met de zalm.
1
Snijd de rode biet in blokjes en mix in de blender.
2
Snipper de ui fijn en fruit voor 5 min in een pot met 15 g boter. Voeg de rijst toe en kook al roerend tot de rijst doorzichtig wordt. Giet de wijn en de vermout erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg een pollepel hete visbouillon toe. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ± 15 min koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenkant krokant blijft. Voeg de gemixte rode bieten toe en meng nog 2 min op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min opzwellen.
3
Bak de zalm: wrijf de zalm in met fleur de sel en Tellicherrypeper en bak heel kort in 20 g boter.
4
Roer net voor het opdienen 15 g boter door de risotto en verkruimel de Blue Stilton erover. Dien op met de zalm.
Nutritionele informatie
Energie: 707 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Stilton
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zalmfilet | Belle-Vue
Gabriel Zalmfilet | Belle-Vue
+/- 650 gr
+/-€
20
79
Rode uien | Verpakt
Delhaize Rode uien | Verpakt
750 gr
-25%
1
42
€1,89
Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
500 gr
Bio
    1
    65
    Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
    Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
    500 gr
    3
    39
    Chardonnay
    Sunrise Chardonnay
    75 cl
    1+1 gratis
    5
    99
    Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
    Cinzano Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout
    75 cl
    7
    15
    Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    3+1 gratis
    2
    99
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69

    Reeds in je keuken

    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    59
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€49,09