1
Snijd de rode biet in blokjes en mix in de blender.
2
Snipper de ui fijn en fruit voor 5 min in een pot met 15 g boter. Voeg de rijst toe en kook al roerend tot de rijst doorzichtig wordt. Giet de wijn en de vermout erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg een pollepel hete visbouillon toe. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ± 15 min koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenkant krokant blijft. Voeg de gemixte rode bieten toe en meng nog 2 min op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min opzwellen.
3
Bak de zalm: wrijf de zalm in met fleur de sel en Tellicherrypeper en bak heel kort in 20 g boter.
4
Roer net voor het opdienen 15 g boter door de risotto en verkruimel de Blue Stilton erover. Dien op met de zalm.
1
Snijd de rode biet in blokjes en mix in de blender.
2
Snipper de ui fijn en fruit voor 5 min in een pot met 15 g boter. Voeg de rijst toe en kook al roerend tot de rijst doorzichtig wordt. Giet de wijn en de vermout erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg een pollepel hete visbouillon toe. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ± 15 min koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenkant krokant blijft. Voeg de gemixte rode bieten toe en meng nog 2 min op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min opzwellen.
3
Bak de zalm: wrijf de zalm in met fleur de sel en Tellicherrypeper en bak heel kort in 20 g boter.
4
Roer net voor het opdienen 15 g boter door de risotto en verkruimel de Blue Stilton erover. Dien op met de zalm.