Recept zoekresultatenRijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
Delhaize logo
  • Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
    C

Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kids
Dessert
Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)C

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g boter
  • 130 g dessertrijst
  • 2 eierdooiers
  • 1 stokje kaneel
  • 75 cl volle melk
  • 1 bio citroen
  • 75 g rietsuiker
  • 1 stokje vanille
  • 1 zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Dessert | Bereiding

Bosto

Rijst | Dessert | Bereiding

500 gr

€2,79

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Melk | Volle

Campina

Melk | Volle

6 x 1 l

€11,29

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Vanille | Stokje

Santa Maria

Vanille | Stokje

1 st

€9,19

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€32,01

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 40 min kooktijd

  1. Giet de melk in een stoofpot. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, het gespleten en geschraapte vanillestokje, het kaneelstokje, de fijngeraspte schil van de citroen en het snufje zout. Breng aan de kook. Strooi er de rijst in en meng goed.
  2. Zet een deksel op de pot en laat, regelmatig roerend, 40 min op heel zacht vuur sudderen (gebruik een vlamverdeler indien nodig). Voeg de suiker toe en neem van het vuur. Dek af en laat afkoelen.
  3. Verwijder het vanille- en het kaneelstokje, voeg de eierdooiers toe en meng goed.
  4. Serveer koud of op kamertemperatuur. Je kan de kommetjes eventueel bestrooien met wat kaneelpoeder.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 731; energie (kCal): 175; vetten (g): 9,6; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 9,7; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 510,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 731; energie (kCal): 175; vetten (g): 9,6; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 9,7; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 510,3
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert
  • Rijstpap op Portugese wijze (Arroz doce)
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Dessert | Bereiding

Bosto

Rijst | Dessert | Bereiding

500 gr

€2,79

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Melk | Volle

Campina

Melk | Volle

6 x 1 l

€11,29

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Vanille | Stokje

Santa Maria

Vanille | Stokje

1 st

€9,19

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€32,01