Delhaize logo
  • Paasbrioche

Paasbrioche

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Pasen,Kids
Dessert
Paasbrioche

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 500 g bloem voor fijngebak
  • 11 g droge gist
  • 25 cl volle melk
  • 75 g zachte boter
  • 2 hele eieren op kamertemperatuur
  • 1 eidooier
  • 50 g fijne suiker
  • 1 mespunt fijne suiker
  • 10 g zout
  • 1 snuifje zout
  • 1 el citroensap
  • een paar stukjes parelsuiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    2,09 €/l
    €2,09
    F2008080500165900000
  • Gist | Droog
    5 x 11 gr
    34,36 €/kg
    €1,89
    S1991062800096090000
  • Reeds in je keuken
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 2u40 rusttijd + 10 min. baktijd per lading

    1. Strooi de gist in de kom van de keukenrobot (of in een grote kom), voeg een beetje lauwe melk toe en klop goed. Laat 10 min. rusten.
    2. Voeg de rest van de melk toe, 1 ei, de fijne suiker, het citroensap, het zout, de bloem en de boter. Meng de ingrediënten en kneed het deeg een paar minuten tot het mooi soepel en glad is.
    3. Bedek het deeg met vershoudfolie zonder het strak aan te drukken. Laat het deeg 2 u rijzen in een warme plaats uit de tocht. Het deeg moet dubbel zo groot worden.
    4. Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Kneed het deeg een beetje los en trek er 12 stukken deeg af van 50 g elk en leg opzij. Verdeel de rest van het deeg in 4. Neem er een stuk van, kneed het en rol er een lange dunne worst van. Snijd de worst in 6 stukken en maak de punten lichtjes spits. Leg de korte worstjes per twee in een V-vorm op een bakplaat op voldoende afstand van elkaar. Druk de worstjes lichtjes aan waar ze elkaar raken. Neem een stuk deeg van 50 g en maak er een bol van. Leg hem bovenop het verbonden deel van de V en druk aan.
    5. Maak zo 12 paashaashoofden verdeeld over de 2 bakplaten. Laat ze nog 30 min. op kamertemperatuur rijzen.
    6. Verwarm de oven voor op th.5/6 – 170 °C. Klop een heel ei samen met de extra eidooier, een snuifje zout en een mespuntje suiker. Smeer de paashazen in met deze mengeling en duw 3 parels parelsuiker in het deeg om de ogen en de neus te maken.
    7. Laat elke lading 10 min. in de oven bakken. Laat afkoelen op een rooster.
    8. De brioche-paashazen zijn op hun best als ze nog een beetje warm zijn. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje met een beetje boter of confituur.

    Kooktip

    Het deeg zet nog uit terwijl het rust en bakt. Maak de oren van je paashazen daarom niet te groot. Je kunt ook een van de 2 oren plooien voor een leuk effect.

    12 stuks = 4 personen

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Pasen,Kids
    Overig
    Dessert
    • Paasbrioche

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1974061200151000000
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    2,09 €/l
    €2,09
    F2008080500165900000
  • Gist | Droog
    5 x 11 gr
    34,36 €/kg
    €1,89
    S1991062800096090000
  • Reeds in je keuken
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000