Recept zoekresultatenRijstkroketten met twee soorten kaas
Delhaize logo
  • Rijstkroketten met twee soorten kaas

Rijstkroketten met twee soorten kaas

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kids
Lunch
Rijstkroketten met twee soorten kaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 ui
  • 2 eetlepels olijfolie of boter
  • 40 dl water
  • 140 g arborio rijst
  • 2/3 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 2 eieren
  • 8 bolletjes mini mozzarella
  • 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
  • 1 bordje bloem
  • 50 g paneermeel
  • peper
  • olie (om in te frituren)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1,1 kg
    1,86 €/kg
    €2,05
    S2012030100095850000
  • Mozzarella | Mini-bolletjes
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    150 gr
    15,27 €/kg
    €2,29
    F2008031900760600000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. (+ koeling) + 20 min. kooktijd + 4 min. per bakbeurt

    1. Doe de olie in een stoofpotje en bak er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min. Strooi er vervolgens de rijst bij, meng 1 min., doe er dan het water en het verkruimelde stukje bouillonblokje bij. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
    2. Neem van het vuur, voeg de parmezaan toe, meng en laat afkoelen. Voeg 1 ei toe, meng goed, breng op smaak met peper en zout en zet enkele uren in de koelkast (een nacht is nog beter).
    3. Verdeel het rijstmengsel in 8. Neem telkens één portie in de handpalm en druk de rijst plat. Leg er een in basilicum gerold mozzarellabolletje in en sluit met de rijst. Vorm zo 8 rijstballetjes.
    4. Rol ze door de bloem, dan door één met peper en zout losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel. Dek af met vershoudfolie en zet 2 uur in de koelkast.
    5. Verwarm de frituurolie tot 180°C en bak er de rijstballetjes goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier.
    6. Serveer meteen als voorgerecht met een salade.

    Kooktip

    Dit recept is de perfecte manier om een restje risotto te verwerken: je hebt 500 g nodig, waaraan je 1 ei en parmezaan toevoegt (als die ingrediënten er nog niet in zitten).

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Kids
    Diner
    Lunch
    • Rijstkroketten met twee soorten kaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1,1 kg
    1,86 €/kg
    €2,05
    S2012030100095850000
  • Mozzarella | Mini-bolletjes
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    150 gr
    15,27 €/kg
    €2,29
    F2008031900760600000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000