Quinoaballetjes met spinazie en yoghurtsausPT45M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/images/h1e/h7a/9541463965726.jpg2 eieren4 jonge uien1/2 citroen250 g voorgekookte quinoa3 sneetjes oud brood75 g geraspte parmezaan2 el olijfolie1 koffielepel ras-el-hanout1/2 koffielepel Espelettepeper1/2 koffielepel kurkumapeper en zout250 g natuuryoghurt (voor de saus)1 eetlepel olijfolie extra zuiver (voor de saus)1 bussel koriander1 kl komijn (voor de saus)1/2 Espelettepeper (voor de saus)1 Zout (voor de saus)200 g voorgekookte linzen150 g spinazieblaadjes
Stoof de fijngehakte lente-uien en de jonge spinazie in de olijfolie tot ze zacht worden. Doe ze in de kom van de mixer (of hakmachine) en voeg er het in stukken getrokken brood aan toe, het sap van de ½ citroen en de andere ingrediënten. Mix tot je een homogene mengeling krijgt, maar zonder alles al te fijn te malen. Breng op smaak.
Verdeel de mengeling in partjes met 2 grote lepels en rol er balletjes van. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze 15 min. in de oven.
Bereid de saus: meng de fijngehakte koriander met de andere ingrediënten.
Geniet van de balletjes wanneer ze nog warm zijn met de saus en een salade (met jonge kaleblaadjes bijvoorbeeld).
Kooktip
Maar de balletjes zijn ook niet te versmaden koud in je lunchbox of voor een picknick.
De gezonde plus : quinoa is een bron van plantaardige eiwitten zonder gluten en zit boordevol voedingstoffen.