Recept zoekresultatenQuinoaballetjes met spinazie en yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Quinoaballetjes met spinazie en yoghurtsaus

Quinoaballetjes met spinazie en yoghurtsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hapjes
Quinoaballetjes met spinazie en yoghurtsaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eieren
  • 4 jonge uien
  • 1/2 citroen
  • 250 g voorgekookte quinoa
  • 3 sneetjes oud brood
  • 75 g geraspte parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • 1 koffielepel ras-el-hanout
  • 1/2 koffielepel Espelettepeper
  • 1/2 koffielepel kurkuma
  • peper en zout
  • 250 g natuuryoghurt (voor de saus)
  • 1 eetlepel olijfolie extra zuiver (voor de saus)
  • 1 bussel koriander
  • 1 kl komijn (voor de saus)
  • 1/2 Espelettepeper (voor de saus)
  • 1 Zout (voor de saus)
  • 200 g voorgekookte linzen
  • 150 g spinazieblaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Santa Maria | Ras El Hanout
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    35 gr
    121,43 €/kg
    €4,25
    S2015072700381650000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Stoof de fijngehakte lente-uien en de jonge spinazie in de olijfolie tot ze zacht worden. Doe ze in de kom van de mixer (of hakmachine) en voeg er het in stukken getrokken brood aan toe, het sap van de ½ citroen en de andere ingrediënten. Mix tot je een homogene mengeling krijgt, maar zonder alles al te fijn te malen. Breng op smaak.
    3. Verdeel de mengeling in partjes met 2 grote lepels en rol er balletjes van. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak ze 15 min. in de oven.
    4. Bereid de saus: meng de fijngehakte koriander met de andere ingrediënten.
    5. Geniet van de balletjes wanneer ze nog warm zijn met de saus en een salade (met jonge kaleblaadjes bijvoorbeeld).

    Kooktip

    • Maar de balletjes zijn ook niet te versmaden koud in je lunchbox of voor een picknick.
    • De gezonde plus : quinoa is een bron van plantaardige eiwitten zonder gluten en zit boordevol voedingstoffen.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Lente
    Hapjes
    • Quinoaballetjes met spinazie en yoghurtsaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Santa Maria | Ras El Hanout
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    35 gr
    121,43 €/kg
    €4,25
    S2015072700381650000