Recept zoekresultatenQuiche met zalm
Recept zoekresultatenQuiche met zalm
  • Quiche met zalm
    Nutri-Score B

Quiche met zalm

Quiche met zalmB
Gemiddeld
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
3 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 eieren
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 25 cl lichte verse room
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 3 tomaten
  • 300 g verse zalmfilets (zonder vel of graten)
  • 3 eieren
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 25 cl lichte verse room
  • peper
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 3 tomaten
  • 300 g verse zalmfilets (zonder vel of graten)

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. 2
    Snij de tomaten horizontaal in twee, haal er de pitjes uit (met de vingers, da’s gemakkelijker) en snij ze dan in blokjes. Strooi er zout op, doe ze in een vergiet en laat uitlekken.
  3. 3
    Snij de uitjes in ringetjes (het witte + 2/3 van het groene deel).
  4. 4
    Doe ze in een kom en voeg de eieren toe, de room, peper en zout.
  5. 5
    Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in).
  6. 6
    Leg het deeg in de vorm en druk het goed tegen de rand.
  7. 7
    Strijk met de vlakke kant van een mes over de rand (zo valt het overtollige deeg eraf).
  8. 8
    Snij de zalm in kleine blokjes en verdeel ze over de taartbodem.
  9. 9
    Leg de tomatenblokjes op dubbelgevouwen keukenpapier en dep ze goed droog.
  10. 10
    Leg ze ook op de taartbodem en giet er de eierbereiding over.
  11. 11
    Bak 30 min. in de oven.
  12. 12
    Serveer de quiche warm met een lekker slaatje.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. 2
    Snij de tomaten horizontaal in twee, haal er de pitjes uit (met de vingers, da’s gemakkelijker) en snij ze dan in blokjes. Strooi er zout op, doe ze in een vergiet en laat uitlekken.
  3. 3
    Snij de uitjes in ringetjes (het witte + 2/3 van het groene deel).
  4. 4
    Doe ze in een kom en voeg de eieren toe, de room, peper en zout.
  5. 5
    Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in).
  6. 6
    Leg het deeg in de vorm en druk het goed tegen de rand.
  7. 7
    Strijk met de vlakke kant van een mes over de rand (zo valt het overtollige deeg eraf).
  8. 8
    Snij de zalm in kleine blokjes en verdeel ze over de taartbodem.
  9. 9
    Leg de tomatenblokjes op dubbelgevouwen keukenpapier en dep ze goed droog.
  10. 10
    Leg ze ook op de taartbodem en giet er de eierbereiding over.
  11. 11
    Bak 30 min. in de oven.
  12. 12
    Serveer de quiche warm met een lekker slaatje.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 631; energie (kCal): 151; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 697,32
Vegetarisch
Carnaval,Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 3 personen

Toon:

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
  • Delhaize Room 20%
    25 cl
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    95
  • Delhaize Kruimeldeeg | Vers
    230 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    91
  • Delhaize Tomaten | San Marzano
    500 gr
    2
    99
  • Delhaize Zalmfilet | Vel | Bio
    2 × +/- 270 gr
    Bio
      +/-€
      9
      99
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29

    Totaal:

    +/-€27,91