Recept zoekresultatenQuiche met asperges en verse zalm
Delhaize logo
  • Quiche met asperges en verse zalm
    B

Quiche met asperges en verse zalm

Quiche met asperges en verse zalmB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
3 porties
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 bussel groene of witte asperges
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 2 eieren
  • peper
  • 25 cl lichte verse room
  • 300 g verse zalmfilets
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 bussel groene of witte asperges
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 2 eieren
  • peper
  • 25 cl lichte verse room
  • 300 g verse zalmfilets

Begin met koken

1
Breek het harde uiteinde van de asperges af en schil, indien je koos voor witte. Kook gaar in lichtgezouten kokend water, 5 à 12 min. afhankelijk van de soort en de dikte (controleer door te prikken met de punt van een mes).
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Vet een grote taartvorm in of bekleed met het bakpapier van het deeg. Leg het deeg in de vorm. Druk de rand aan en snij rondom het teveel aan deeg af.
4
Klop de eieren met de room los. Voeg de fijngesneden uitjes (wit + 2/3 groen) toe, breng op smaak met peper en zout. Snij de zalm in blokjes.
5
Giet de gare asperges af, schrik in koud water en laat uitlekken op keukenpapier. Schik op de deegbodem, met de punten naar het midden. Verdeel de zalmblokjes tussen de asperges en giet het mengsel van room en ei erover.
6
Bak 30 min. in de oven.
7
Dien warm op met een slaatje, als voor- of lunchgerecht.
1
Breek het harde uiteinde van de asperges af en schil, indien je koos voor witte. Kook gaar in lichtgezouten kokend water, 5 à 12 min. afhankelijk van de soort en de dikte (controleer door te prikken met de punt van een mes).
2
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
3
Vet een grote taartvorm in of bekleed met het bakpapier van het deeg. Leg het deeg in de vorm. Druk de rand aan en snij rondom het teveel aan deeg af.
4
Klop de eieren met de room los. Voeg de fijngesneden uitjes (wit + 2/3 groen) toe, breng op smaak met peper en zout. Snij de zalm in blokjes.
5
Giet de gare asperges af, schrik in koud water en laat uitlekken op keukenpapier. Schik op de deegbodem, met de punten naar het midden. Verdeel de zalmblokjes tussen de asperges en giet het mengsel van room en ei erover.
6
Bak 30 min. in de oven.
7
Dien warm op met een slaatje, als voor- of lunchgerecht.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 689; energie (kCal): 165; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 10,1; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 654,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 689; energie (kCal): 165; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 3,9; koolhydraten (g): 10,1; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 654,55
Frans
Pasen
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 3 personen

Toon:

Kruimeldeeg | Vers
Delhaize Kruimeldeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
3
99
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Room 35%
Delhaize Room 35%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
1
14
Zalmfilet | Met vel
Delhaize Zalmfilet | Met vel
2 × +/- 260 gr
2de tegen -40%
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
6
76

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
45 gr
1
29
Totaal:
+/-€22,32