Delhaize logo

Pizza Regina

Pizza Regina
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g bloem (voor het deeg)
  • 6 cl olijfolie (voor het deeg)
  • 1 zakje droge gist (voor het deeg)
  • 1 el kristalsuiker (voor het deeg)
  • 2,5 dl water (voor het deeg)
  • 1 el zout (voor het deeg)
  • 800 g trostomaten (voor de saus)
  • 1 sjalot (voor de saus)
  • 8 cl olijfolie (voor de saus)
  • 2 teentjes knoflook (voor de saus)
  • 4 takjes tijm (voor de saus)
  • 1 blaadje laurier (voor de saus)
  • peper en zout (voor het sausje)
  • 4 sneetjes gekookte ham (voor de garnituur)
  • 6 grote Parijse champignons (voor de garnituur)
  • 150 g geraspte mozzarella (voor de garnituur)
  • 2 el olijfolie (voor de garnituur)
  • olijfolie met piment
  • 4 takjes basilicum Pistou (voor de garnituur)
  • 2 kl gedroogde oregano (voor de garnituur)
  • 500 g bloem (voor het deeg)
  • 6 cl olijfolie (voor het deeg)
  • 1 zakje droge gist (voor het deeg)
  • 1 el kristalsuiker (voor het deeg)
  • 2,5 dl water (voor het deeg)
  • 1 el zout (voor het deeg)
  • 800 g trostomaten (voor de saus)
  • 1 sjalot (voor de saus)
  • 8 cl olijfolie (voor de saus)
  • 2 teentjes knoflook (voor de saus)
  • 4 takjes tijm (voor de saus)
  • 1 blaadje laurier (voor de saus)
  • peper en zout (voor het sausje)
  • 4 sneetjes gekookte ham (voor de garnituur)
  • 6 grote Parijse champignons (voor de garnituur)

Begin met koken

: 35 min. + 1.10 u kooktijd + 40 min. rijstijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten in 4 en schik ze in een schaal met hun steeltjes, de gepelde hele teentjes knoflook, de gepelde en in 4 gesneden sjalot, de tijm en de laurier. Besprenkel met olijfolie en bak 1 u in de oven.
2
Verwijder de steeltjes en de laurier. Mix de tomaten in de blender of met een staafmixer tot een puree. Giet door een puntzeef en breng verder op smaak.
3
Bereid het deeg terwijl de tomaten in de oven zitten: doe de gist, de suiker en het zout in een kom. Voeg het lauwe water toe, klop op en laat 5 min. rusten.
4
Doe de bloem en de olie in een grote kom (of in de beker van de keukenrobot). Meng alles met je handen tot een homogeen mengsel. Maak een putje in het midden en giet er de inhoud van de kom in. Meng en kneed vervolgens 5 min. in de keukenrobot (trage snelheid) of met de hand op het werkblad, tot een mooi soepel deeg.
5
Leg de deegbal op een groot bord, snijd er een kruis in en dek af met een keukendoek. Laat 40 min. rijzen op een warme plaats (bijv. naast de oven). Met deze hoeveelheid deeg kun je 2 ronde pizza’s maken of 1 rechthoekige (even groot als je rooster). Deel de hoeveelheden door 2 als je graag dunne pizza's eet!
6
Stel de oven in op 240°C. Vorm pizzabodems, maar gebruik vooral geen deegrol (anders verdwijnen de luchtbellen): druk het met de palm van je handen plat. Leg het deeg op een vel bakpapier en bestrijk het met de saus. Voeg de ham in reepjes, de fijngesneden champignons en de mozzarella toe. Besprenkel met olijfolie, bestrooi vervolgens met gedroogde oregano en gehakte basilicum Pistou. Leg de pizza met het papier op het rooster van de oven en bak 8 à 10 min. (houd ze in het oog!).
7
Dien meteen op en geef er eventueel pikante olie apart bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten in 4 en schik ze in een schaal met hun steeltjes, de gepelde hele teentjes knoflook, de gepelde en in 4 gesneden sjalot, de tijm en de laurier. Besprenkel met olijfolie en bak 1 u in de oven.
2
Verwijder de steeltjes en de laurier. Mix de tomaten in de blender of met een staafmixer tot een puree. Giet door een puntzeef en breng verder op smaak.
3
Bereid het deeg terwijl de tomaten in de oven zitten: doe de gist, de suiker en het zout in een kom. Voeg het lauwe water toe, klop op en laat 5 min. rusten.
4
Doe de bloem en de olie in een grote kom (of in de beker van de keukenrobot). Meng alles met je handen tot een homogeen mengsel. Maak een putje in het midden en giet er de inhoud van de kom in. Meng en kneed vervolgens 5 min. in de keukenrobot (trage snelheid) of met de hand op het werkblad, tot een mooi soepel deeg.
5
Leg de deegbal op een groot bord, snijd er een kruis in en dek af met een keukendoek. Laat 40 min. rijzen op een warme plaats (bijv. naast de oven). Met deze hoeveelheid deeg kun je 2 ronde pizza’s maken of 1 rechthoekige (even groot als je rooster). Deel de hoeveelheden door 2 als je graag dunne pizza's eet!
6
Stel de oven in op 240°C. Vorm pizzabodems, maar gebruik vooral geen deegrol (anders verdwijnen de luchtbellen): druk het met de palm van je handen plat. Leg het deeg op een vel bakpapier en bestrijk het met de saus. Voeg de ham in reepjes, de fijngesneden champignons en de mozzarella toe. Besprenkel met olijfolie, bestrooi vervolgens met gedroogde oregano en gehakte basilicum Pistou. Leg de pizza met het papier op het rooster van de oven en bak 8 à 10 min. (houd ze in het oog!).
7
Dien meteen op en geef er eventueel pikante olie apart bij.
Nutritionele informatie
Energie: 964 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Diner,Lunch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
89
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
75
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 50 cl
-20% voor 3
4
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
2 × 500 gr
Bio
    3
    19
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Kruiden | Laurierblaadjes
    Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    2 × 4 gr
    2
    15
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Hesp | Superieur | Sneden
    Herta Hesp | Superieur | Sneden
    100 gr
    2
    75
    Witte champignons | Belgisch
    Delhaize Witte champignons | Belgisch
    250 gr
    1
    49
    Mozzarella | Mini-bolletjes
    Galbani Mozzarella | Mini-bolletjes
    150 gr
    2
    59
    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Saus | Basilicum
    Filippo Berio Saus | Basilicum
    340 gr
    2+1 gratis
    3
    59
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    2
    95

    Reeds in je keuken

    Bloem | Wit brood
    Soubry Bloem | Wit brood
    2 kg
    2de tegen -40%
    3
    19
    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Totaal:
    €49,74