1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten in 4 en schik ze in een schaal met hun steeltjes, de gepelde hele teentjes knoflook, de gepelde en in 4 gesneden sjalot, de tijm en de laurier. Besprenkel met olijfolie en bak 1 u in de oven.
2
Verwijder de steeltjes en de laurier. Mix de tomaten in de blender of met een staafmixer tot een puree. Giet door een puntzeef en breng verder op smaak.
3
Bereid het deeg terwijl de tomaten in de oven zitten: doe de gist, de suiker en het zout in een kom. Voeg het lauwe water toe, klop op en laat 5 min. rusten.
4
Doe de bloem en de olie in een grote kom (of in de beker van de keukenrobot). Meng alles met je handen tot een homogeen mengsel. Maak een putje in het midden en giet er de inhoud van de kom in. Meng en kneed vervolgens 5 min. in de keukenrobot (trage snelheid) of met de hand op het werkblad, tot een mooi soepel deeg.
5
Leg de deegbal op een groot bord, snijd er een kruis in en dek af met een keukendoek. Laat 40 min. rijzen op een warme plaats (bijv. naast de oven). Met deze hoeveelheid deeg kun je 2 ronde pizza’s maken of 1 rechthoekige (even groot als je rooster). Deel de hoeveelheden door 2 als je graag dunne pizza's eet!
6
Stel de oven in op 240°C. Vorm pizzabodems, maar gebruik vooral geen deegrol (anders verdwijnen de luchtbellen): druk het met de palm van je handen plat. Leg het deeg op een vel bakpapier en bestrijk het met de saus. Voeg de ham in reepjes, de fijngesneden champignons en de mozzarella toe. Besprenkel met olijfolie, bestrooi vervolgens met gedroogde oregano en gehakte basilicum Pistou. Leg de pizza met het papier op het rooster van de oven en bak 8 à 10 min. (houd ze in het oog!).
7
Dien meteen op en geef er eventueel pikante olie apart bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaten in 4 en schik ze in een schaal met hun steeltjes, de gepelde hele teentjes knoflook, de gepelde en in 4 gesneden sjalot, de tijm en de laurier. Besprenkel met olijfolie en bak 1 u in de oven.
2
Verwijder de steeltjes en de laurier. Mix de tomaten in de blender of met een staafmixer tot een puree. Giet door een puntzeef en breng verder op smaak.
3
Bereid het deeg terwijl de tomaten in de oven zitten: doe de gist, de suiker en het zout in een kom. Voeg het lauwe water toe, klop op en laat 5 min. rusten.
4
Doe de bloem en de olie in een grote kom (of in de beker van de keukenrobot). Meng alles met je handen tot een homogeen mengsel. Maak een putje in het midden en giet er de inhoud van de kom in. Meng en kneed vervolgens 5 min. in de keukenrobot (trage snelheid) of met de hand op het werkblad, tot een mooi soepel deeg.
5
Leg de deegbal op een groot bord, snijd er een kruis in en dek af met een keukendoek. Laat 40 min. rijzen op een warme plaats (bijv. naast de oven). Met deze hoeveelheid deeg kun je 2 ronde pizza’s maken of 1 rechthoekige (even groot als je rooster). Deel de hoeveelheden door 2 als je graag dunne pizza's eet!
6
Stel de oven in op 240°C. Vorm pizzabodems, maar gebruik vooral geen deegrol (anders verdwijnen de luchtbellen): druk het met de palm van je handen plat. Leg het deeg op een vel bakpapier en bestrijk het met de saus. Voeg de ham in reepjes, de fijngesneden champignons en de mozzarella toe. Besprenkel met olijfolie, bestrooi vervolgens met gedroogde oregano en gehakte basilicum Pistou. Leg de pizza met het papier op het rooster van de oven en bak 8 à 10 min. (houd ze in het oog!).
7
Dien meteen op en geef er eventueel pikante olie apart bij.