Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten
Delhaize logo
  • Pakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten

Pakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Eindejaar
Hoofdgerecht
Pakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 afgestreken koffielepel karwijzaadjes
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 afgestreken koffielepels kerriepoeder (Santa Maria)
  • 50 g boter
  • 1 grote ui
  • gehakte verse koriander
  • 25 cl kokosmelk of verse room
  • 600 g parelhoenfilets
  • peper
  • 8 vellen brickdeeg
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1,2 kg wortel- en knolgroenten : 2 dikke rapen, 2 grote wortelen, 2 kleine zoete aardappelen en 2 pastinaken

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Brickvellen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    170 gr
    14,41 €/kg
    €2,45
    F2012121900113900000
  • Kalkoen | Filets
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992111000252400000
  • Fijngesneden koriander
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    27,00 €/kg
    €1,35
    S2001020200272250000
  • Kruiden | Kerrie
    50 gr
    69,00 €/kg
    €3,45
    S2009111608000000000
  • Begin met koken

    1. Fruit de gesnipperde ui in een stoofpot met de olie. Dek af en laat op een zacht vuur stoven. Schil ondertussen de groenten en snij ze in schijfjes of stukken, afhankelijk van de soort.
    2. Bestrooi de uisnippers met het kerriepoeder en de karwijzaadjes, meng 1 min., voeg dan de groenten toe. Giet er water bij tot de groenten net bedekt zijn, voeg dan het verbrokkelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zacht sudderen, met het deksel op de pot, gedurende 20 min.
    3. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
    4. Bruin de parelhoenen snel aan beide kanten in een hete braadpan met een noot boter. Neem meteen van het vuur, kruid met peper en zout, bestrooi met de gemalen koriander.
    5. Smeer de deegvellen (1 per filet) licht in met de resterende gesmolten boter. Wikkel er de parelhoenfilets in (in dichtgevouwen pakketjes of in « snoepjes »). Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in 10 min. goudbruin in de warme oven. 
    6. Giet ondertussen de room of de kokosmelk in de kookpot bij de groenten, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
    7. Dien alles heel warm op, bestrooi de groentecurry met wat fijngehakte koriander.

    Kooktip

    Wil je pakketjes maken zoals op de foto, sluit de deegvellen dan met een strik van keukentouw en vervang het touw na het bakken door bieslooktakjes die je vooraf 30 sec. in kokend water hebt gelegd.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Pakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Brickvellen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    170 gr
    14,41 €/kg
    €2,45
    F2012121900113900000
  • Kalkoen | Filets
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1992111000252400000
  • Fijngesneden koriander
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    27,00 €/kg
    €1,35
    S2001020200272250000
  • Kruiden | Kerrie
    50 gr
    69,00 €/kg
    €3,45
    S2009111608000000000