Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COL8!> Profiteer ervan! <

Productterugroeping:« 200G DLL COOKIES DOUBLE CHOCOLATE van het merk Delhaize »Lees meer >

Recept zoekresultatenOma’s wittechocoladetaart
Delhaize logo
  • Oma’s wittechocoladetaart
    E

Oma’s wittechocoladetaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Dessert
Oma’s wittechocoladetaartE

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 3 eieren
  • 400 g petit-beurrekoekjes
  • 300 g witte chocolade
  • 200 g kristalsuiker
  • 250 g boter

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Koekjes | Véritable Petit Beurre | Pocket

LU

Koekjes | Véritable Petit Beurre | Pocket

2 × 300 gr

€8,78

Chocolade | Witte | Chocoladereep

Galak

Chocolade | Witte | Chocoladereep

2 × 2 x 125 gr

€8,58

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Totaal:
€21,50

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ 1 u koeltijd)

  1. (Deze taart wordt niet gebakken, maar denk er wel aan de boter op voorhand uit de koelkast te halen, zodat hij mals is.) Splits de eiwitten van de eidooiers. Meng de malse boter met de suiker en klop er de eidooiers gedurende 3 min. onder.
  2. Smelt de witte chocolade in stukken au bain-marie en giet hem in de bereiding. Plet de koekjes fijn of hak ze in de keukenrobot, voeg ze toe en meng. Klop de eiwitten tot stevig schuim en roer ze ook onder de bereiding.
  3. Bekleed een ronde bakvorm met bakpapier of vershoudfolie. Druk er de bereiding in en laat minstens 1 u in de koelkast opstijven.
  4. Ontvorm de taart en werk ze naar eigen smaak af met een beetje room, rode vruchten …

Tip: Je kunt deze taart enkele dagen bewaren en eventueel invriezen. Smelt de chocolade gerust in de microgolfoven: begin 1 min., op 600 W, en meng. Herhaal telkens tot de chocolade bijna volledig gesmolten is. Laat 2 min. rusten en meng.

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 451 kcal - Vetten: 26,4 g - Koolhydraten: 46,8 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,2 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieE
Per 100 g: Energie: 451 kcal - Vetten: 26,4 g - Koolhydraten: 46,8 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Dessert
  • Oma’s wittechocoladetaart
    E

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Koekjes | Véritable Petit Beurre | Pocket

LU

Koekjes | Véritable Petit Beurre | Pocket

2 × 300 gr

€8,78

Chocolade | Witte | Chocoladereep

Galak

Chocolade | Witte | Chocoladereep

2 × 2 x 125 gr

€8,58

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Totaal:
€21,50