Recept zoekresultatenTiramisukerststronk
Delhaize logo
  • Tiramisukerststronk
    D

Tiramisukerststronk

door Gema Gomez
TiramisukerststronkD
Gemiddeld
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 4 eieren
  • 250 g mascarpone
  • 3,5 dl room met 35% v.g
  • 1 dl koude koffie
  • 5 cl amaretto
  • 60 g bloem
  • 40 g maïszetmeel
  • 80 g kristalsuiker
  • 60 g heel fijne suiker
  • 60 g pure chocoladeschilfers
  • 50 g zwarte chocolade met 70% cacao
  • 1/2 el cacaopoeder
  • 1 afgestreken kl kokosolie
  • 10 g boter
  • 1 snuifje zout
  • 4 eieren
  • 250 g mascarpone
  • 3,5 dl room met 35% v.g
  • 1 dl koude koffie
  • 5 cl amaretto
  • 60 g bloem
  • 40 g maïszetmeel
  • 80 g kristalsuiker
  • 60 g heel fijne suiker
  • 60 g pure chocoladeschilfers
  • 50 g zwarte chocolade met 70% cacao
  • 1/2 el cacaopoeder
  • 1 afgestreken kl kokosolie
  • 10 g boter
  • 1 snuifje zout

Begin met koken

: 45 min. + 8 min. baktijd (+ 24 u koeltijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een bakplaat van 27 x 37 cm met op maat gesneden bakpapier. Smeer het bakpapier en de randen van de bakplaat in met gesmolten boter. Zet de bakplaat in de koelkast.
2
Klop 4 eiwitten met het zout tot stevig schuim. Voeg 40 g fijne suiker toe en klop tot een gladde en glanzende massa. Klop de 4 eidooiers apart met 40 g fijne suiker, tot het mengsel wit wordt. Strooi er de bloem en de maizena bij, terwijl je ze zeeft. Roer er 1/3 van de eiwitten onder. Meng er met een soepele spatel voorzichtig de rest van de eiwitten onder. Giet het beslag op de bakplaat, strijk mooi glad en bak 7 à 8 min. lichtjes goudbruin in de oven. Draai de biscuit om op bakpapier, maak het beboterde bakpapier los en leg het gewoon op de biscuit. Bedek alles met een vochtige en uitgewrongen keukendoek en laat mooi vlak afkoelen.
3
Klop 2 dl room en 200 g mascarpone tot een stevige textuur. Voeg 40 g zeer fijne suiker toe, klop nog even en roer er de chocoladeschilfers onder (verkruimel de grootste).
4
Meng de koude koffie en de amaretto (vervang deze door hetzelfde volume koffie voor een alcoholvrije versie). Smeer de biscuit volledig in (hij moet goed doordrenkt zijn). Verdeel de mascarponecrème over de biscuit, rol op en wikkel de kerststronk strak in het bakpapier. Leg hem in een cakevorm zodat hij zijn vorm bewaart en niet ineenzakt. Dek af en laat minstens 24 u in de koelkast rusten.
5
Smelt de pure chocolade in stukken met de kokosolie. Verdeel hem, in een niet al te fijne laag, over bakpapier, en rol vrij strak op. Zet in de diepvriezer.
6
Snijd de uiteinden van kerststronk weg en leg hem op de dienschotel. Klop 1,5 dl room met 50 g mascarpone en 20 g zeer fijne suiker en bedek er de kerststronk mee. Rol het bakpapier met de gesmolten chocolade voorzichtig uit en werk de kerststronk af met grote chocoladeschilfers. Bestrooi met cacao en dien koel op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een bakplaat van 27 x 37 cm met op maat gesneden bakpapier. Smeer het bakpapier en de randen van de bakplaat in met gesmolten boter. Zet de bakplaat in de koelkast.
2
Klop 4 eiwitten met het zout tot stevig schuim. Voeg 40 g fijne suiker toe en klop tot een gladde en glanzende massa. Klop de 4 eidooiers apart met 40 g fijne suiker, tot het mengsel wit wordt. Strooi er de bloem en de maizena bij, terwijl je ze zeeft. Roer er 1/3 van de eiwitten onder. Meng er met een soepele spatel voorzichtig de rest van de eiwitten onder. Giet het beslag op de bakplaat, strijk mooi glad en bak 7 à 8 min. lichtjes goudbruin in de oven. Draai de biscuit om op bakpapier, maak het beboterde bakpapier los en leg het gewoon op de biscuit. Bedek alles met een vochtige en uitgewrongen keukendoek en laat mooi vlak afkoelen.
3
Klop 2 dl room en 200 g mascarpone tot een stevige textuur. Voeg 40 g zeer fijne suiker toe, klop nog even en roer er de chocoladeschilfers onder (verkruimel de grootste).
4
Meng de koude koffie en de amaretto (vervang deze door hetzelfde volume koffie voor een alcoholvrije versie). Smeer de biscuit volledig in (hij moet goed doordrenkt zijn). Verdeel de mascarponecrème over de biscuit, rol op en wikkel de kerststronk strak in het bakpapier. Leg hem in een cakevorm zodat hij zijn vorm bewaart en niet ineenzakt. Dek af en laat minstens 24 u in de koelkast rusten.
5
Smelt de pure chocolade in stukken met de kokosolie. Verdeel hem, in een niet al te fijne laag, over bakpapier, en rol vrij strak op. Zet in de diepvriezer.
6
Snijd de uiteinden van kerststronk weg en leg hem op de dienschotel. Klop 1,5 dl room met 50 g mascarpone en 20 g zeer fijne suiker en bedek er de kerststronk mee. Rol het bakpapier met de gesmolten chocolade voorzichtig uit en werk de kerststronk af met grote chocoladeschilfers. Bestrooi met cacao en dien koel op.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 300 kcal - Vetten: 21,1 g - Koolhydraten: 20,1 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 5,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 300 kcal - Vetten: 21,1 g - Koolhydraten: 20,1 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 5,6 g
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Mascarpone
Delhaize Mascarpone
250 gr
1
59
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
Delhaize Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
50 cl
5
69
Koffie | Espresso | Ristretto 11 | Caps
L'Or Koffie | Espresso | Ristretto 11 | Caps
104 gr
3+1 gratis
6
99
Amaretto | 28% ALC.
Disaronno Amaretto | 28% ALC.
70 cl
- €1.5
14
49
€15,99
Pure Chocolade | Roze Himalayazout| fairtrade | Bio
Meurisse Pure Chocolade | Roze Himalayazout| fairtrade | Bio
2 × 100 gr
1+1 gratis
Bio
    4
    29
    Cacao | Poeder
    Jacques Cacao | Poeder
    250 gr
    2de tegen -50%
    6
    65
    Olie | Kokos | Ontgeurd | Bio
    BioToday Olie | Kokos | Ontgeurd | Bio
    400 gr
    Bio
      6
      15
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      39

      Reeds in je keuken

      Bloem | Fijngebak
      Anco Bloem | Fijngebak
      1 kg
      2de tegen -40%
      1
      29
      Zetmeel | Aardappelen
      Soubry Zetmeel | Aardappelen
      200 gr
      1
      65
      Suiker | Vervanger
      Zusto Suiker | Vervanger
      300 gr
      4
      29
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €55,72