Recept zoekresultatenMosselen marinière
Delhaize logo
  • Mosselen marinière
    A

Mosselen marinière

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Vaderdag
Hoofdgerecht
Mosselen marinièreA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 kg mosselen
  • 4 sjalotten
  • 2 stengels groene selder
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    4,10 €/kg
    €8,19
    F1998011500262100000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • F1986053100303400000
  • Bergerac Sec Wit
    75 cl
    5,32 €/l
    €3,99
    S2022072800642560000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 5 min. kooktijd

    1. Spoel de mosselen grondig.
    2. Snipper de sjalotjes en de selder fijn (houd het loof apart); fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een grote kookpot met de olie (of in 2 individuele kookpotten). Overgiet met witte wijn en laat voor de helft inkoken, op een hoog vuur.
    3. Doe de mosselen in de kookpot met de gehakte peterselie en het loof van de selder. Zet het deksel op de pan en verwarm ± 5 min op een hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot intussen af en toe. Geef er frietjes bij.

    Kooktip

    Laat de mosselen vooral niet te lang koken, anders worden ze taai.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 361; energie (kCal): 87; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 351,04
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Gluten vrij
    Moederdag,Vaderdag
    Diner
    Zomer,Winter
    Hoofdgerecht
    • Mosselen marinière
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    4,10 €/kg
    €8,19
    F1998011500262100000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • F1986053100303400000
  • Bergerac Sec Wit
    75 cl
    5,32 €/l
    €3,99
    S2022072800642560000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden