Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenMinibloemkoolpizza's met tomaten
Delhaize logo
  • Minibloemkoolpizza's met tomaten
    A

Minibloemkoolpizza's met tomaten

door Ellen Charlotte Marie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Brunch,Moederdag
Lunch
Minibloemkoolpizza's met tomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bloemkool
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 5 cl water (voor de basis)
  • 1 teentje knoflook (voor de basis)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de garnituur)
  • 1/2 koffielepel kerriepoeder
  • 1/2 kl zout
  • 1 ui
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 eetlepel kokospalmsuiker
  • 2 eetlepels olijfolie extra zuiver (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook (voor de tomatensaus)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de tomatensaus)
  • peper en zout
  • 250 g kerstomaten (voor de garnituur)
  • 10 g postelein of tuinkers (voor de garnituur)
  • 10 ontpitte groene olijven
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 el olijfolie (voor de garnituur)
  • 1/2 kl gedroogde oregano (voor de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    2,39 €/st
    €2,39
    F2009042400306330000
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020170000
  • Chiazaad | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    275 gr
    15,96 €/kg
    €4,39
    S2020061800438010000
  • Kruiden | Kerrie | Milde
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012280000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min + 20 min kooktijd

    1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 10 min in kokend water.
    2. Maak de saus: fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een pan met de olijfolie. Voeg na 5 min de oregano, de kokospalmsuiker, de tomaten, peper en zout toe. Laat 10 min sudderen.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de bloemkool af, leg hem op een keukendoek, plooi tot een buidel en druk goed aan om er zoveel mogelijk water uit te persen. Meng de bloemkool, het geperste teentje knoflook en de overige ingrediënten in een kom tot een homogeen deeg. Vorm 5 balletjes en rol ze op een met bakpapier beklede ovenplaat uit. Schuif 15 min in de oven.
    4. Mix de tomatensaus en bestrijk elke pizzabodem met een grote lepel saus. Laat nog 10 min in de oven verder bakken.
    5. Bereid ondertussen de garnituur: plet de pijnboompitten lichtjes in een vijzel, met de oregano, peper en zout. Snijd de kerstomaten en de olijven in 2.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 359; energie (kCal): 86; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 356,56
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Brunch,Moederdag
    Hoofdgerecht
    Lunch
    • Minibloemkoolpizza's met tomaten
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    2,39 €/st
    €2,39
    F2009042400306330000
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020170000
  • Chiazaad | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    275 gr
    15,96 €/kg
    €4,39
    S2020061800438010000
  • Kruiden | Kerrie | Milde
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012280000