Recept zoekresultatenMinibloemkoolpizza's met tomaten
Delhaize logo
  • Minibloemkoolpizza's met tomaten
    A

Minibloemkoolpizza's met tomaten

door Ellen Charlotte Marie
Minibloemkoolpizza's met tomatenA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 bloemkool
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 el chiazaadjes
  • 5 cl water (voor de basis)
  • 1 teentje knoflook (voor de basis)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de garnituur)
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • 1/2 kl zout
  • 1 ui
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 el kokospalmsuiker
  • 2 el olijfolie extra zuiver (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook (voor de tomatensaus)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de tomatensaus)
  • peper en zout
  • 250 g kerstomaten (voor de garnituur)
  • 10 g postelein of tuinkers (voor de garnituur)
  • 10 ontpitte groene olijven
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 el olijfolie (voor de garnituur)
  • 1/2 kl gedroogde oregano (voor de garnituur)
  • 1 bloemkool
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 el chiazaadjes
  • 5 cl water (voor de basis)
  • 1 teentje knoflook (voor de basis)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de garnituur)
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • 1/2 kl zout
  • 1 ui
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 el kokospalmsuiker
  • 2 el olijfolie extra zuiver (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook (voor de tomatensaus)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de tomatensaus)
  • peper en zout

Begin met koken

: 25 min + 20 min kooktijd
1
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 10 min in kokend water.
2
Maak de saus: fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een pan met de olijfolie. Voeg na 5 min de oregano, de kokospalmsuiker, de tomaten, peper en zout toe. Laat 10 min sudderen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de bloemkool af, leg hem op een keukendoek, plooi tot een buidel en druk goed aan om er zoveel mogelijk water uit te persen. Meng de bloemkool, het geperste teentje knoflook en de overige ingrediënten in een kom tot een homogeen deeg. Vorm 5 balletjes en rol ze op een met bakpapier beklede ovenplaat uit. Schuif 15 min in de oven.
4
Mix de tomatensaus en bestrijk elke pizzabodem met een grote lepel saus. Laat nog 10 min in de oven verder bakken.
5
Bereid ondertussen de garnituur: plet de pijnboompitten lichtjes in een vijzel, met de oregano, peper en zout. Snijd de kerstomaten en de olijven in 2.
1
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 10 min in kokend water.
2
Maak de saus: fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een pan met de olijfolie. Voeg na 5 min de oregano, de kokospalmsuiker, de tomaten, peper en zout toe. Laat 10 min sudderen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de bloemkool af, leg hem op een keukendoek, plooi tot een buidel en druk goed aan om er zoveel mogelijk water uit te persen. Meng de bloemkool, het geperste teentje knoflook en de overige ingrediënten in een kom tot een homogeen deeg. Vorm 5 balletjes en rol ze op een met bakpapier beklede ovenplaat uit. Schuif 15 min in de oven.
4
Mix de tomatensaus en bestrijk elke pizzabodem met een grote lepel saus. Laat nog 10 min in de oven verder bakken.
5
Bereid ondertussen de garnituur: plet de pijnboompitten lichtjes in een vijzel, met de oregano, peper en zout. Snijd de kerstomaten en de olijven in 2.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 359; energie (kCal): 86; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 356,56
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 359; energie (kCal): 86; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 356,56
Vegan
Brunch,Moederdag
Hoofdgerecht
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kokossuiker
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aubergine | Bio
Delhaize Aubergine | Bio
1 st
Bio
    1
    79
    Amandelen | Poeder
    Vahiné Amandelen | Poeder
    125 gr
    5
    15
    Chiazaad | Bio
    Kazidomi Chiazaad | Bio
    500 gr
    Bio
      4
      95
      Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
      Spa Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
      6 x 33 cl
      4
      59
      Look | Netje | Bio
      Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
        1
        29
        Kruiden | Oregano
        Santa Maria Kruiden | Oregano
        5 gr
        2
        95
        Saus | Chinese curry
        Manna Saus | Chinese curry
        360 gr
        2+1 gratis
        1
        19
        Tomaten | Gepeld | Bio
        Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
        400 gr
        Bio
          0
          95
          Olijfolie | Extra vierge
          Delhaize Olijfolie | Extra vierge
          50 cl
          5
          85
          Kerstomaten | Rood
          Delhaize Kerstomaten | Rood
          250 gr
          3 voor €5
          1
          99
          Tuinkers | Vilt
          Delhaize Tuinkers | Vilt
          100 gr
          1
          09
          Olijven | Groen | Ontpit
          Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
          130 gr
          2
          59
          Pijnboompitten
          Delhaize Pijnboompitten
          150 gr
          • little-lione.external.82792960.svg
          4
          65

          Reeds in je keuken

          Zeezout | Fijn | Jodium
          Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
          125 gr
          0
          69
          Witte uien | Netje
          Delhaize Witte uien | Netje
          400 gr
          1
          99
          Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
          Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
          38 gr
          1
          19
          Totaal:
          €39,03