Terugroeping product:«La Fermière liégeois » vermoedelijk ontwikkeling van melkzuurbacteriën die een organoleptisch defect veroorzaken.Meer info >

Recept zoekresultatenMinibloemkoolpizza's met tomaten
Recept zoekresultatenMinibloemkoolpizza's met tomaten
Delhaize logo
  • Minibloemkoolpizza's met tomaten
    Nutri-Score A

Minibloemkoolpizza's met tomaten

door Ellen Charlotte Marie
Minibloemkoolpizza's met tomatenA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 bloemkool
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 el chiazaadjes
  • 5 cl water (voor de basis)
  • 1 teentje knoflook (voor de basis)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de garnituur)
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • 1/2 kl zout
  • 1 ui
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 el kokospalmsuiker
  • 2 el olijfolie extra zuiver (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook (voor de tomatensaus)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de tomatensaus)
  • peper en zout
  • 250 g kerstomaten (voor de garnituur)
  • 10 g postelein of tuinkers (voor de garnituur)
  • 10 ontpitte groene olijven
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 el olijfolie (voor de garnituur)
  • 1/2 kl gedroogde oregano (voor de garnituur)
  • 1 bloemkool
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 el chiazaadjes
  • 5 cl water (voor de basis)
  • 1 teentje knoflook (voor de basis)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de garnituur)
  • 1/2 kl kerriepoeder
  • 1/2 kl zout
  • 1 ui
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 1 el kokospalmsuiker
  • 2 el olijfolie extra zuiver (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook (voor de tomatensaus)
  • 1 kl gedroogde oregano (voor de tomatensaus)
  • peper en zout

Begin met koken

: 25 min + 20 min kooktijd
1
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 10 min in kokend water.
2
Maak de saus: fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een pan met de olijfolie. Voeg na 5 min de oregano, de kokospalmsuiker, de tomaten, peper en zout toe. Laat 10 min sudderen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de bloemkool af, leg hem op een keukendoek, plooi tot een buidel en druk goed aan om er zoveel mogelijk water uit te persen. Meng de bloemkool, het geperste teentje knoflook en de overige ingrediënten in een kom tot een homogeen deeg. Vorm 5 balletjes en rol ze op een met bakpapier beklede ovenplaat uit. Schuif 15 min in de oven.
4
Mix de tomatensaus en bestrijk elke pizzabodem met een grote lepel saus. Laat nog 10 min in de oven verder bakken.
5
Bereid ondertussen de garnituur: plet de pijnboompitten lichtjes in een vijzel, met de oregano, peper en zout. Snijd de kerstomaten en de olijven in 2.
1
Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze 10 min in kokend water.
2
Maak de saus: fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook op een zacht vuurtje, in een pan met de olijfolie. Voeg na 5 min de oregano, de kokospalmsuiker, de tomaten, peper en zout toe. Laat 10 min sudderen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de bloemkool af, leg hem op een keukendoek, plooi tot een buidel en druk goed aan om er zoveel mogelijk water uit te persen. Meng de bloemkool, het geperste teentje knoflook en de overige ingrediënten in een kom tot een homogeen deeg. Vorm 5 balletjes en rol ze op een met bakpapier beklede ovenplaat uit. Schuif 15 min in de oven.
4
Mix de tomatensaus en bestrijk elke pizzabodem met een grote lepel saus. Laat nog 10 min in de oven verder bakken.
5
Bereid ondertussen de garnituur: plet de pijnboompitten lichtjes in een vijzel, met de oregano, peper en zout. Snijd de kerstomaten en de olijven in 2.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 359; energie (kCal): 86; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 356,56
Vegan
Brunch,Moederdag
Hoofdgerecht
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1,5 l

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bloemkool
Delhaize Bloemkool
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
5
29
Chiazaad | Bio
Delhaize Chiazaad | Bio
275 gr
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
2 × 75 gr
1
79
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Saus | Curry | Doypack
Delhaize Saus | Curry | Doypack
22 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Cubetti | Tomaten blokjes | Verse groenten
Elvea Cubetti | Tomaten blokjes | Verse groenten
400 gr
2
35
Suiker | Kokosbloesem | Bio
BioToday Suiker | Kokosbloesem | Bio
350 gr
Bio
    5
    55
    Olijfolie | Extra vièrge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
    1 l
    17
    99
    Kerstomaten
    Cirio Kerstomaten
    400 gr
    1
    95
    Tuinkers | Vilt
    Delhaize Tuinkers | Vilt
    100 gr
    1
    09
    Olijven | Groen | Ontpit
    Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
    130 gr
    2
    69
    Pijnboompitten
    Delhaize Pijnboompitten
    90 gr
    6
    39

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
    Lo Salt Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
    350 gr
    3
    95
    Gele uien | Verpakt | Bio
    Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
    1 kg
    Bio
      2
      29
      Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      85 gr
      Bio
        4
        25
        Totaal:
        €55,80