Recept zoekresultatenRouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille
Delhaize logo
  • 00:00
    -28:02
  • Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

door Wout Bru

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 1 koffielepel mengeling voor crumble (zie recept)
  • 1 eetlepel suiker
  • 200 g arachideolie
  • peper
  • zout
  • 1 eetlepel lookpuree
  • 50 g sojasaus
  • 1 el mosterd
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 4 kleine rougetfilets Barbet
  • 150 g sinaasappelsap
  • 75 g water
  • 150 g azijn
  • 50 g suiker
  • enkele takjes kervel
  • puree Chez Bru (Delhaize) (puree, boter, olijfolie)
  • olijfolie
  • enkele puntjes rouillemayo (mayonaise, saffraan, lookpuree)
  • 8 troskerstomaten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Kervel in mini-porties
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1990030100272480000
  • S1997090802194980099
  • Begin met koken

    • Zoetzure saus maken door water en suiker te koken en vervolgens azijn en sinaasappelsap erbij te mengen.
    • Besprenkel 2 trostomaten met olijfolie, peper en fleur de sel. Eventjes in de oven plaatsen op 150°C tot het vel wat loskomt.
    Voor de zoetzure tomaatjes
    • 6 kerstomaatjes emonderen en vervolgens eventjes kort in de zoetzure marinade leggen, 2 hiervan doormidden snijden.
    Voor de rouille
    • De mayonaise mengen met wat saffraan en lookpuree, vervolgens in een spuitzakje doen.
    Crumble van olijfjes
    • Alle ingrediënten hiervoor mengen. Bij het dresseren op de vis schikken.
    Vinaigrette van soja
    • Mix de citroen, eieren, mosterd, sojasaus, lookpuree, suiker, peper en zout tot een homogene massa.
    • Voeg daarnageleidelijk de arachideolie toe.
    AFWERKING
    • De rouget kruiden met peper en zout, kort bakken langs de velkant in hete olijfolie, eventjes omdraaien en op eenpapiertje droogdeppen. 
    • Het gerecht verder afwerken door de tomaatjes op bord te schikken. Enkele puntjes rouille alsook enkele blaadjes fijne kervel. 
    • Op het laatste de crumble op de vis schikken en het geheel afwerken met wat goeie olijfolie. 
    • De puree opwarmen en opwerken met boter en olijfolie.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -28:02
    • Rouget, kort gebakken, tomaatjes en rouille

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Kervel in mini-porties
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1990030100272480000
  • S1997090802194980099