1
Verwarm de oven voor op 180°C. Week het oudbakken brood in de melk.
2
Doe de olijfolie en de blikken tomaten met groenten in een stoofpan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. (Verwarm een kookpot gezouten water.)
3
Snijd de kabeljauw in kleine stukken en doe ze in de beker van de hakmolen of van de mixer. Voeg de fijngesnipperde ui toe, het goed uitgeknepen brood, het ei, peper en zout. Mix tot een homogeen mengsel en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier, vorm visballetjes en leg ze één voor één op de ovenplaat. Schuif 10 min. in de oven.
4
Kook de spirelli intussen volgens de instructies op de verpakking.
5
Schep de balletjes in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Breng verder op smaak en dien heel warm op, met de pasta.
6
Tip: meng een beetje gehakte peterselie of basilicum in het rauwe vismengsel. Voeg, samen met de pasta, erwtjes en/of wortelblokjes toe in het kokende water: heerlijk! Maak de saus gerust op voorhand en vries ze in. Zo hoef je enkel de pasta nog te koken.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Week het oudbakken brood in de melk.
2
Doe de olijfolie en de blikken tomaten met groenten in een stoofpan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. (Verwarm een kookpot gezouten water.)
3
Snijd de kabeljauw in kleine stukken en doe ze in de beker van de hakmolen of van de mixer. Voeg de fijngesnipperde ui toe, het goed uitgeknepen brood, het ei, peper en zout. Mix tot een homogeen mengsel en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier, vorm visballetjes en leg ze één voor één op de ovenplaat. Schuif 10 min. in de oven.
4
Kook de spirelli intussen volgens de instructies op de verpakking.
5
Schep de balletjes in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Breng verder op smaak en dien heel warm op, met de pasta.
6
Tip: meng een beetje gehakte peterselie of basilicum in het rauwe vismengsel. Voeg, samen met de pasta, erwtjes en/of wortelblokjes toe in het kokende water: heerlijk! Maak de saus gerust op voorhand en vries ze in. Zo hoef je enkel de pasta nog te koken.