OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenKabeljauwballetjes, tomatensaus en spirelli
Recept zoekresultatenKabeljauwballetjes, tomatensaus en spirelli
Delhaize logo
  • Kabeljauwballetjes, tomatensaus en spirelli
    A

Kabeljauwballetjes, tomatensaus en spirelli

door Gema Gomez
Kabeljauwballetjes, tomatensaus en spirelliA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kabeljauwstaart
  • 1 ei
  • 1/2 ui
  • 250 pakjes wokspirelli (voorgekookte deegwaren)
  • 50 g oud brood
  • 1,2 dl volle melk
  • 3 blikken (van 400 g) tomatenvlees met groenten
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 500 g kabeljauwstaart
  • 1 ei
  • 1/2 ui
  • 250 pakjes wokspirelli (voorgekookte deegwaren)
  • 50 g oud brood
  • 1,2 dl volle melk
  • 3 blikken (van 400 g) tomatenvlees met groenten
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Week het oudbakken brood in de melk.
2
Doe de olijfolie en de blikken tomaten met groenten in een stoofpan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. (Verwarm een kookpot gezouten water.)
3
Snijd de kabeljauw in kleine stukken en doe ze in de beker van de hakmolen of van de mixer. Voeg de fijngesnipperde ui toe, het goed uitgeknepen brood, het ei, peper en zout. Mix tot een homogeen mengsel en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier, vorm visballetjes en leg ze één voor één op de ovenplaat. Schuif 10 min. in de oven.
4
Kook de spirelli intussen volgens de instructies op de verpakking.
5
Schep de balletjes in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Breng verder op smaak en dien heel warm op, met de pasta.
6
Tip: meng een beetje gehakte peterselie of basilicum in het rauwe vismengsel. Voeg, samen met de pasta, erwtjes en/of wortelblokjes toe in het kokende water: heerlijk! Maak de saus gerust op voorhand en vries ze in. Zo hoef je enkel de pasta nog te koken.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Week het oudbakken brood in de melk.
2
Doe de olijfolie en de blikken tomaten met groenten in een stoofpan. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. (Verwarm een kookpot gezouten water.)
3
Snijd de kabeljauw in kleine stukken en doe ze in de beker van de hakmolen of van de mixer. Voeg de fijngesnipperde ui toe, het goed uitgeknepen brood, het ei, peper en zout. Mix tot een homogeen mengsel en breng verder op smaak. Bedek een ovenplaat met bakpapier, vorm visballetjes en leg ze één voor één op de ovenplaat. Schuif 10 min. in de oven.
4
Kook de spirelli intussen volgens de instructies op de verpakking.
5
Schep de balletjes in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Breng verder op smaak en dien heel warm op, met de pasta.
6
Tip: meng een beetje gehakte peterselie of basilicum in het rauwe vismengsel. Voeg, samen met de pasta, erwtjes en/of wortelblokjes toe in het kokende water: heerlijk! Maak de saus gerust op voorhand en vries ze in. Zo hoef je enkel de pasta nog te koken.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 79 kcal - Vetten: 1,8 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 4,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 79 kcal - Vetten: 1,8 g - Koolhydraten: 10,5 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 4,6 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
8
25
Pasta | Spaghetti
Panzani Pasta | Spaghetti
500 gr
1
45
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
180 gr
Bio
    3
    59
    Melk | Volle
    Delhaize Melk | Volle
    6 x 50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    4
    49
    Tomaten | Vlees | Groenten | Blik
    Delhaize Tomaten | Vlees | Groenten | Blik
    400 gr
    1
    55

    Reeds in je keuken

    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
    Gele uien | Netje
    Delhaize Gele uien | Netje
    2 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Kruiden | Zeezout
    Delhaize Kruiden | Zeezout
    95 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Totaal:
    +/-€27,58