Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met spekreepjes en pesto
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met spekreepjes en pesto

Maaltijdsoep met spekreepjes en pesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Lunch
Maaltijdsoep met spekreepjes en pesto

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 450 g aardappelen « 365 » (nettogewicht, geschild)
  • een handvol basilicumblaadjes
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 100 g kleine deegwaren (zoals tubettini)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 2 uien
  • 80 g verse pesto
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 25 cl volle melk
  • 1 l water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Nicola
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,29 €/kg
    €2,29
    F2008121100378520000
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    2,09 €/l
    €2,09
    F2008080500165900000
  • Pesto | Groen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    29,90 €/kg
    €2,99
    Afhaling vanaf 28/01
    F2021052700081400000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de olie in een stoofpot en bak er het spek en de fijngesnipperde ui(en) in. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Doe ze bij in de stoofpot, meng 1 min., voeg het water toe, de melk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 8 min. sudderen op een heel zacht vuur.
    2. Voeg de pasta toe, meng goed en laat nog 8 min. zacht koken.
    3. Neem de pot van het vuur, laat 2 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak (het papier zal het vet absorberen), verwijder het papier en voeg de pesto toe.
    4. Meng, breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met het fijngehakte basilicum. Dien de parmezaanschilfers apart op.

    Kooktip

    De aardappelen moeten alles samen ongeveer 15 min. koken, hou hiermee rekening wanneer je deegwaren kiest waarvan de kooktijd geen 8 min. is.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Overig
    Lunch
    • Maaltijdsoep met spekreepjes en pesto

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aardappelen | Nicola
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,29 €/kg
    €2,29
    F2008121100378520000
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    2,09 €/l
    €2,09
    F2008080500165900000
  • Pesto | Groen
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    29,90 €/kg
    €2,99
    Afhaling vanaf 28/01
    F2021052700081400000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000