Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met spekreepjes en pesto
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met spekreepjes en pesto
Maaltijdsoep met spekreepjes en pesto

Maaltijdsoep met spekreepjes en pesto

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 450 g aardappelen « 365 » (nettogewicht, geschild)
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 100 g kleine deegwaren (zoals tubettini)
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 2 uien
  • 80 g verse pesto
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 25 cl volle melk
  • 1 l water
  • 450 g aardappelen « 365 » (nettogewicht, geschild)
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 100 g kleine deegwaren (zoals tubettini)
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 2 uien
  • 80 g verse pesto
  • 1 vetarm gevogeltebouillonblokje
  • 25 cl volle melk
  • 1 l water

Begin met koken

1
Verwarm de olie in een stoofpot en bak er het spek en de fijngesnipperde ui(en) in. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Doe ze bij in de stoofpot, meng 1 min., voeg het water toe, de melk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 8 min. sudderen op een heel zacht vuur.
2
Voeg de pasta toe, meng goed en laat nog 8 min. zacht koken.
3
Neem de pot van het vuur, laat 2 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak (het papier zal het vet absorberen), verwijder het papier en voeg de pesto toe.
4
Meng, breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met het fijngehakte basilicum. Dien de parmezaanschilfers apart op.
1
Verwarm de olie in een stoofpot en bak er het spek en de fijngesnipperde ui(en) in. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Doe ze bij in de stoofpot, meng 1 min., voeg het water toe, de melk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 8 min. sudderen op een heel zacht vuur.
2
Voeg de pasta toe, meng goed en laat nog 8 min. zacht koken.
3
Neem de pot van het vuur, laat 2 min. rusten, leg voorzichtig een vel keukenpapier op het soepoppervlak (het papier zal het vet absorberen), verwijder het papier en voeg de pesto toe.
4
Meng, breng op smaak met peper en zout en serveer meteen, bestrooid met het fijngehakte basilicum. Dien de parmezaanschilfers apart op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappelen | Friet

Delhaize

Aardappelen | Friet

5 kg

€8,49

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Spekreepjes | Gezouten

Delhaize

Spekreepjes | Gezouten

2 x 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,29

Pasta | Capellini

Soubry

Pasta | Capellini

375 gr

€0,86

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Pesto | Groen

Delhaize

Pesto | Groen

100 gr

€2,99

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Totaal:
€23,36