Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
Delhaize logo
  • 00:00
    -06:22
  • Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi

Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Barbecue
Lunch
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g biobulgur
  • 1 bosje bioradijsjes
  • 1/2 bosje dille
  • 1/2 bosje dragon
  • 1 blokje groentebouillon
  • 450 g halloumikaas
  • 1 bosje jonge uien
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 70 g peulerwten
  • 30 dl water
  • 1,5 eetlepels xeresazijn
  • zout
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    9,00 €/l
    €2,25
    S2008100200006520001
  • Sluimerwt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    11,45 €/kg
    €2,29
    F2021082300086010000
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,75 €/kg
    €0,45
    S2012041900149800000
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077670000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Rooster de bulgur 10 min. al roerend in een pan tot hij van kleur verandert en naar toast begint te geuren. Haal van het vuur en voeg de groentebouillon toe. Meng en laat zwellen. Maak de graantjes los met een vork en laat afkoelen.
    2. Snijd de onderkant van de jonge uien. Sauteer ze in een pan met 1 eetlepel olijfolie.
    3. Snijd de peultjes en de radijzen in fijne plakjes. Was de mooiste blaadjes van de radijzen meermaals. Maak de dragon- en de dilleblaadjes los.
    4. Meng de bulgur, de radijzen, de radijsblaadjes, de peultjes, de dragon en de dille. Schik de stengels van de groene uien op een bord en leg er de bulgur op.
    5. Snijd elke halloumikaas in 4 schijven, peper en zout. Gril ze aan beide kanten in een hete pan en serveer met de sla.

    Kooktip

    Mix dille- en dragontakjes fijn in olijfolie met een scheut xeres-azijn en serveer deze saus op gestoomde kipfilet. Om vingers en duimen bij af te likken!

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Barbecue
    Diner
    Lente,Zomer
    Lunch
    • 00:00
      -06:22
    • Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Xérès
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    25 cl
    9,00 €/l
    €2,25
    S2008100200006520001
  • Sluimerwt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    11,45 €/kg
    €2,29
    F2021082300086010000
  • Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    3,75 €/kg
    €0,45
    S2012041900149800000
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077670000