OverslaanDelhaize logo

Terugroeping product:"Hak Spinazie" producten kunnen mogelijk stukjes rubber bevattenMeer info >

Recept zoekresultatenLasagne met butternut, salie en champignons
Recept zoekresultatenLasagne met butternut, salie en champignons
Delhaize logo
  • Lasagne met butternut, salie en champignons
    B

Lasagne met butternut, salie en champignons

door Line Couvreur
Lasagne met butternut, salie en champignonsB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 butternut (pompoen)
  • 500 g bruine champignons
  • 2 grote uien
  • 4 takjes salie
  • 8 lasagnevellen
  • 40 g bloem
  • 200 g parmigiano
  • 5 dl volle melk
  • 6 el olijfolie
  • 90 g boter
  • zout
  • peper
  • 1 butternut (pompoen)
  • 500 g bruine champignons
  • 2 grote uien
  • 4 takjes salie
  • 8 lasagnevellen
  • 40 g bloem
  • 200 g parmigiano
  • 5 dl volle melk
  • 6 el olijfolie
  • 90 g boter
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 50 min. (+ 30 min. kooktijd)
1
Schil de butternut en snijd hem in kleine blokjes. Hak de uien. Fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met 4 el olijfolie. Zet het deksel op de pan, verlaag het vuur tot het minimum en laat 30 min. slinken.
2
Smelt 40 g boter in een steelpan. Bestrooi hem met bloem en laat op een matig vuurtje lichtjes kleuren. Giet er beetje bij beetje, al kloppend, de melk bij, tot er geen klonters meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken, terwijl je regelmatig mengt. Voeg 120 g geraspte parmigiano toe en meng tot de kaas gesmolten is. Haal de pan van het vuur, kruid met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de gesnipperde champignons in een braadpan met 50 g boter en de salieblaadjes, tot ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
4
Overgiet de butternut met 2 dl water en mix schoksgewijs, tot een grove puree. Breng verder op smaak.
5
Verdeel 2 el olijfolie over de bodem van een ovenschaal. Leg er 2 lasagnevellen op en bedek ze met 1/3 van de butternutpuree, vervolgens met 1/4 van de bechamelsaus en 1/4 van de champignons. Herhaal dit 2 keer en eindig met 2 lasagnevellen. Overgiet ze met de rest van de bechamelsaus, voeg de rest van de champignons toe en bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano. Schuif 30 min. in de oven. Dien heel warm op.
1
Schil de butternut en snijd hem in kleine blokjes. Hak de uien. Fruit alles 2 min. op een vrij hoog vuur, in een stoofpan met 4 el olijfolie. Zet het deksel op de pan, verlaag het vuur tot het minimum en laat 30 min. slinken.
2
Smelt 40 g boter in een steelpan. Bestrooi hem met bloem en laat op een matig vuurtje lichtjes kleuren. Giet er beetje bij beetje, al kloppend, de melk bij, tot er geen klonters meer zijn. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. op een zacht vuurtje indikken, terwijl je regelmatig mengt. Voeg 120 g geraspte parmigiano toe en meng tot de kaas gesmolten is. Haal de pan van het vuur, kruid met peper en zout.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de gesnipperde champignons in een braadpan met 50 g boter en de salieblaadjes, tot ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
4
Overgiet de butternut met 2 dl water en mix schoksgewijs, tot een grove puree. Breng verder op smaak.
5
Verdeel 2 el olijfolie over de bodem van een ovenschaal. Leg er 2 lasagnevellen op en bedek ze met 1/3 van de butternutpuree, vervolgens met 1/4 van de bechamelsaus en 1/4 van de champignons. Herhaal dit 2 keer en eindig met 2 lasagnevellen. Overgiet ze met de rest van de bechamelsaus, voeg de rest van de champignons toe en bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano. Schuif 30 min. in de oven. Dien heel warm op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 122 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 8 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 4,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 122 kcal - Vetten: 6,8 g - Koolhydraten: 8 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 4,2 g
Italiaans
Vegetarisch
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
5 × 450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Gekke champignons
Delhaize Gekke champignons
500 gr
2
39
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
11 gr
2
95
Lasagne | Eieren
Delhaize Lasagne | Eieren
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Parmigiano reggiano | AOP | Blok
Taste of Inspirations Parmigiano reggiano | AOP | Blok
+/- 250 gr
+/-€
7
75
Melk | Vol
Campina Melk | Vol
6 x 50 cl
7
49
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
59

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje
Delhaize Gele uien | Netje
500 gr
1
99
Vloeiende bloem
Anco Vloeiende bloem
1 kg
1
99
Olijfolie | Extra vièrge
Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
1 l
17
99
Zout | Fijn | Guérande
Delhaize Zout | Fijn | Guérande
250 gr
1
95
Kruiden | Zwarte peper
Delhaize Kruiden | Zwarte peper
500 gr
11
15
Totaal:
+/-€36,31