Recept zoekresultatenKroketten met spek
Delhaize logo
  • Kroketten met spek

Kroketten met spek

Kroketten met spek
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 25 g boter
  • 1 bord bloem
  • 2 eieren
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • frituurolie
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 100 g paneermeel
  • peper
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 25 g boter
  • 1 bord bloem
  • 2 eieren
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • frituurolie
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 100 g paneermeel
  • peper

Begin met koken

1
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten kokend water.
2
Bak de spekreepjes bruin in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Laat ze goed uitlekken.
3
Giet de aardappelen af, doe er de boter bij en prak ze met de pureestamper. Voeg 1 losgeklopt ei toe en meng krachtig. Doe er dan de spekreepjes en de peterselie bij. Breng op smaak met peper en zout.
4
Leg vershoudfolie of bakpapier in een rechthoekige schaal en doe er de bereiding in. Druk goed aan. Dek af en laat minstens 2 u. in de koelkast rusten.
5
Haal de bereiding uit de vorm en snij in rechthoeken. Wentel ze door de bloem, schud er de overtollige bloem af, haal ze door het 2de met peper en zout losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Dek af en zet minstens 1 u. in de koelkast.
6
Bak de kroketten goudbruin in de hete frituurolie (180°C) en serveer ze warm als bijgerecht bij gebraad, gevogelte of vis.
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze in 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten kokend water.
2
Bak de spekreepjes bruin in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Laat ze goed uitlekken.
3
Giet de aardappelen af, doe er de boter bij en prak ze met de pureestamper. Voeg 1 losgeklopt ei toe en meng krachtig. Doe er dan de spekreepjes en de peterselie bij. Breng op smaak met peper en zout.
4
Leg vershoudfolie of bakpapier in een rechthoekige schaal en doe er de bereiding in. Druk goed aan. Dek af en laat minstens 2 u. in de koelkast rusten.
5
Haal de bereiding uit de vorm en snij in rechthoeken. Wentel ze door de bloem, schud er de overtollige bloem af, haal ze door het 2de met peper en zout losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Dek af en zet minstens 1 u. in de koelkast.
6
Bak de kroketten goudbruin in de hete frituurolie (180°C) en serveer ze warm als bijgerecht bij gebraad, gevogelte of vis.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
2de tegen -50%
4
69
Bloem | Wit brood
Soubry Bloem | Wit brood
2 kg
2de tegen -40%
3
19
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Spekreepjes | Gerookt
Delhaize Spekreepjes | Gerookt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25

Reeds in je keuken

Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2de tegen -50%
2
59
Olie | Frituur | Fijn
Vandemoortele Olie | Frituur | Fijn
2 l
2de tegen -50%
7
99
Paneermeel
Anco Paneermeel
200 gr
0
67
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Totaal:
€13,31