Recept zoekresultatenTempura van groenten met pikante saus
Delhaize logo
  • Tempura van groenten met pikante saus
Tempura van groenten met pikante saus

Tempura van groenten met pikante saus

Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 5 cl bier
  • 250 g wortelen (nettogewicht, geschild)
  • 100 g bloem
  • chili sauce sweetened (Thais gamma Delhaize)
  • 1 ei
  • frituurolie
  • 5 cl melk
  • 1/2 el olijfolie
  • peper
  • 1 schaaltje (van 200 g) peulerwten
  • 5 cl bier
  • 250 g wortelen (nettogewicht, geschild)
  • 100 g bloem
  • chili sauce sweetened (Thais gamma Delhaize)
  • 1 ei
  • frituurolie
  • 5 cl melk
  • 1/2 el olijfolie
  • peper
  • 1 schaaltje (van 200 g) peulerwten

Begin met koken

1
Doe de bloem in een kom en meng met de melk, het bier, de olie, ½ koffielepel zout en de eierdooier (bewaar het eiwit). Klop tot een homogeen beslag. Laat rusten.
2
Snij de wortelen in staafjes, doe ze in een kookpot met kokend lichtgezouten water. Voeg, na 2 min, de gespoelde peulerwten toe. Laat nog 2 min zacht koken en giet af. Schrik de groenten onder koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
3
Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C.
4
Klop het eiwit heel stijf en spatel onder het beslag. Voeg de groenten toe en meng.
5
Laat het draagmandje  in de friteuse staan. Neem de groenten één voor één uit het beslag en leg ze in de olie. Draai ze na 2 min om zodat ze aan beide kanten goudbruin gebakken zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier. (Je zal verschillende keren moeten bakken).
6
Dien warm op met de zoete chilisaus als apertiefhapje.
1
Doe de bloem in een kom en meng met de melk, het bier, de olie, ½ koffielepel zout en de eierdooier (bewaar het eiwit). Klop tot een homogeen beslag. Laat rusten.
2
Snij de wortelen in staafjes, doe ze in een kookpot met kokend lichtgezouten water. Voeg, na 2 min, de gespoelde peulerwten toe. Laat nog 2 min zacht koken en giet af. Schrik de groenten onder koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
3
Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C.
4
Klop het eiwit heel stijf en spatel onder het beslag. Voeg de groenten toe en meng.
5
Laat het draagmandje  in de friteuse staan. Neem de groenten één voor één uit het beslag en leg ze in de olie. Draai ze na 2 min om zodat ze aan beide kanten goudbruin gebakken zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier. (Je zal verschillende keren moeten bakken).
6
Dien warm op met de zoete chilisaus als apertiefhapje.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vegetarisch
Vaderdag
Overig
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Blond bier | 0% alc

Bière des amis

Blond bier | 0% alc

33 cl

€2,05

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Sauce | Chili | Sweetened

Delhaize

Sauce | Chili | Sweetened

236 gr

€1,55

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Peulen

Delhaize

Peulen

200 gr

€2,19

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Olie | Frituur |  Blend

Delhaize

Olie | Frituur | Blend

2 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Fondue olie

Vandemoortele

Fondue olie

1 l

€9,99

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€10,07