Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenKort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus
Delhaize logo
  • Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus

Kort gebakken zalm, aardappelpuree met kruiden en spinaziesaus
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 stukken zalm bio
  • 800 g aardappelpuree bio
  • 100 g uien Grelots
  • 150 g erwtjes bio
  • 50 g spinazie
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 1 el dille
  • 1 dl room
  • 20 g gezouten boter
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie
  • 4 stukken zalm bio
  • 800 g aardappelpuree bio
  • 100 g uien Grelots
  • 150 g erwtjes bio
  • 50 g spinazie
  • 1 el peterselie
  • 1 el basilicum
  • 1 el dille
  • 1 dl room
  • 20 g gezouten boter
  • peper
  • 2 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 25 min
1
Zet een pot met een beetje water en de puree op een zacht vuur. Plaats het deksel op de pot en laat ontdooien. Voeg de kruiden, de helft van de boter en van de olie toe en kruid met peper en zout.
2
Laat ondertussen de spinazie ontdooien op een zacht vuur, samen met de room. Kruid met peper en zout en ga er met de staafmixer door zodat je een gladde groene saus krijgt.
3
Zet nog een pannetje op een zacht vuur met de ui en de resterende boter zodat de ui zachtjes ontdooit. Draai het vuur dan wat hoger zodat de uien 'drogen' en kleuren. Voeg de erwtjes toe en kruid met peper en zout.
4
Zet een antikleefpan op het vuur met de resterende olie en bak de stukken zalm er enkele minuten in zodat de zalm half gaar is. Draai de stukjes voorzichtig om, kruid met peper en zout en haal meteen van het vuur.
5
Serveer de zalm met de kruidenpuree, de jonge groenten en de spinaziesaus.
1
Zet een pot met een beetje water en de puree op een zacht vuur. Plaats het deksel op de pot en laat ontdooien. Voeg de kruiden, de helft van de boter en van de olie toe en kruid met peper en zout.
2
Laat ondertussen de spinazie ontdooien op een zacht vuur, samen met de room. Kruid met peper en zout en ga er met de staafmixer door zodat je een gladde groene saus krijgt.
3
Zet nog een pannetje op een zacht vuur met de ui en de resterende boter zodat de ui zachtjes ontdooit. Draai het vuur dan wat hoger zodat de uien 'drogen' en kleuren. Voeg de erwtjes toe en kruid met peper en zout.
4
Zet een antikleefpan op het vuur met de resterende olie en bak de stukken zalm er enkele minuten in zodat de zalm half gaar is. Draai de stukjes voorzichtig om, kruid met peper en zout en haal meteen van het vuur.
5
Serveer de zalm met de kruidenpuree, de jonge groenten en de spinaziesaus.
Nutritionele informatie
Energie: 559 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids,Moederdag
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zalmfilet | Gerookt | Bio
Delhaize Zalmfilet | Gerookt | Bio
125 gr
Bio
    9
    49
    Aardappel | Bloemig 1kg
    Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
    1 kg
    2
    79
    Erwtjes | Veld
    Bonduelle Erwtjes | Veld
    150 gr
    2
    89
    Spinazie | Bio
    Delhaize Spinazie | Bio
    100 gr
    Bio
      2
      19
      Bladpeterselie | Verpakt
      Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
      100 gr
      1
      49
      Kruiden | Basilicum
      Santa Maria Kruiden | Basilicum
      10 gr
      3
      35
      Dille | Verpakt
      Delhaize Dille | Verpakt
      20 gr
      1
      55
      Room | Zuur | 15 % V.G.
      Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
      200 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      15
      Boter | Gezouten
      Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
      2
      59

      Reeds in je keuken

      Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
      Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
      50 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      49
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
      Totaal:
      €27,49