Recept zoekresultatenEverzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven
Delhaize logo
  • Everzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven

Everzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

1 op 5
Hoofdgerecht
Everzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel peperkorrels
  • jeneverbessen
  • 5 teentjes look, gepeld
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 fijngehakte selderstengels
  • 2 in blokjes gesneden wortelen
  • 1 gehakte ui
  • 1 fles pittige rode wijn
  • peper en zout
  • verse oregano of gedroogde marjolein
  • 70 g gezouten boter
  • 800 g everzwijnragout
  • 4 eetlepels mosterd op oude wijze
  • 3 el ruwe rietsuiker
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 70 g geraspte parmezaan
  • 250 g polenta
  • 1 l water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 300 g kerstomaten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
    S2019080100286940000
  • Kruiden | Oregano | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012000013880000
  • Tomatenconcentraat | Dubbel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 x 140 gr
    8,39 €/kg
    €2,35
    S2010061700117210000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 1u45 min

    1. Snijd het vlees een dag van tevoren in stukken en doe het samen met de rode wijn, gehakte ui, de wortelen, de selderstengels, de knolselder, het kruidentuiltje, de look, de jeneverbessen en de peperkorrels in een slakom. Dek af en laat 24 uur marineren in de koelkast.
    2. Laat het vlees en de groenten uitlekken en bak ze in een mengsel van 2 eetlepels olie en 20 g boter tot ze een mooi kleurtje hebben. Wentel ze door de bloem en laat nog even verder bakken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg er de marinade, de tomatenpuree, de tomaten in stukjes, de mosterd en 2 eetlepels bruine suiker aan toe. Laat gedurende minstens 1u30 sudderen met het deksel op de pan. Indien nodig kan je de saus laten inkoken. Kruid naar smaak.
    3. Verwarm de oven voor op 210°C (stand 7). Leg de kerstomaatjes in een ovenschaal, prik er met een scherp mes voorzichtig gaatjes in, overgiet met een scheutje olijfolie en bestrooi met 1 eetlepel suiker en wat zout. Laat 20 min. bakken in de oven.
    4. Breng het water aan de kook, samen met het verbrokkelde bouillonblokje. Strooi er geleidelijk de polenta in en meng gedurende enkele minuten op een zacht vuurtje, tot de polenta vaste vorm krijgt. Haal van het vuur en voeg er de parmezaan, de gehakte olijven en 50 g boter bij. Meng stevig door elkaar en kruid naar smaak. Verdeel er de gesnipperde marjolein of verse oregano over.
    5. Serveer de everzwijnragout met de ovengegaarde tomaten en de polenta met olijven.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • Everzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Olijven | Zwart | Ontpit | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    130 gr
    15,31 €/kg
    €1,99
    S2019080100286940000
  • Kruiden | Oregano | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015012000013880000
  • Tomatenconcentraat | Dubbel
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 x 140 gr
    8,39 €/kg
    €2,35
    S2010061700117210000