Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenKonijn met jagersaus 
Delhaize logo
  • Konijn met jagersaus 

Konijn met jagersaus 

Konijn met jagersaus 
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 heel konijn, versneden
  • 400 g minichampignons
  • 4 wortelen
  • 4 sjalotjes
  • 1 blikje tomatenconcentraat
  • 3,8 fles rode wijn (3,75 dl)
  • 3,8 dl water
  • 2 el bloem
  • 2 blokjes vetarme kippenbouillon
  • 15 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • Peper
  • zout
  • 1 heel konijn, versneden
  • 400 g minichampignons
  • 4 wortelen
  • 4 sjalotjes
  • 1 blikje tomatenconcentraat
  • 3,8 fles rode wijn (3,75 dl)
  • 3,8 dl water
  • 2 el bloem
  • 2 blokjes vetarme kippenbouillon
  • 15 g boter
  • 3 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • Peper
  • zout

Begin met koken

1
Snijd de wortelen in schijfjes en de sjalotten in reepjes. Bak ze op een laag vuur in een braadpan (cocotte) met 2 el olijfolie. 
2
Bak ondertussen de stukken konijn aan beide kanten bruin op een hoog vuur in een grote pan met de boter en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
3
Strooi wat bloem over de groenten en roer 1 min. Giet er dan de rode wijn en het water bij. Roer goed en schraap het aanbaksel op de bodem los. Voeg het tomatenconcentraat en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Leg de stukken konijn in de cocotte (maak de pan niet schoon). Voeg het bouquet garni toe, dek af en laat 40 min. sudderen op een laag vuurtje. Draai de stukken konijn halverwege de kooktijd om. 
4
Bak de minipaddenstoelen in hun geheel goudbruin in dezelfde pan waarin je het konijn hebt gebraden. Voeg ze toe aan de cocotte en laat nog 5 min. sudderen, zonder deksel. Kruid naar wens. 
1
Snijd de wortelen in schijfjes en de sjalotten in reepjes. Bak ze op een laag vuur in een braadpan (cocotte) met 2 el olijfolie. 
2
Bak ondertussen de stukken konijn aan beide kanten bruin op een hoog vuur in een grote pan met de boter en 1 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
3
Strooi wat bloem over de groenten en roer 1 min. Giet er dan de rode wijn en het water bij. Roer goed en schraap het aanbaksel op de bodem los. Voeg het tomatenconcentraat en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Leg de stukken konijn in de cocotte (maak de pan niet schoon). Voeg het bouquet garni toe, dek af en laat 40 min. sudderen op een laag vuurtje. Draai de stukken konijn halverwege de kooktijd om. 
4
Bak de minipaddenstoelen in hun geheel goudbruin in dezelfde pan waarin je het konijn hebt gebraden. Voeg ze toe aan de cocotte en laat nog 5 min. sudderen, zonder deksel. Kruid naar wens. 
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 542/130 ; Vetten (g): 5,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,8 ; Koolhydraten (g): 5,5 ; Suikers (g): 2,5 ; Vezels (g): 1 ; Eiwitten (g): 10,5 ; Zout (g): 0,3 ; Energie (kcal per portie): 728 ; Nutri-score: A

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 542/130 ; Vetten (g): 5,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,8 ; Koolhydraten (g): 5,5 ; Suikers (g): 2,5 ; Vezels (g): 1 ; Eiwitten (g): 10,5 ; Zout (g): 0,3 ; Energie (kcal per portie): 728 ; Nutri-score: A
Vaderdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht