Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfsblanquette met spek en wortelen
Delhaize logo
  • Kalfsblanquette met spek en wortelen
Kalfsblanquette met spek en wortelen

Kalfsblanquette met spek en wortelen

Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg kalfsfricassee (kalfsblanquette) extra mager
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 500 g wortelen
  • 1 preistok
  • 2 uien
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 3 potjes van 19 cl kalfsbouillon
  • 1,5 dl water
  • 40 g bloem
  • 20 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 vetarme runderbouillonblokjes
  • peper
  • zout
  • 1 kg kalfsfricassee (kalfsblanquette) extra mager
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 500 g wortelen
  • 1 preistok
  • 2 uien
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 3 potjes van 19 cl kalfsbouillon
  • 1,5 dl water
  • 40 g bloem
  • 20 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 vetarme runderbouillonblokjes
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Fruit de gehakte uien op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met de helft van de olijfolie. 
2
Snijd de grootste stukken van de kalfsblanquette doormidden. Doe ze in een grote pan met de warme boter en de rest van de olie en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
3
Bestrooi de uien in de cocotte met bloem, roer 1 min. op een matig vuur en voeg dan de kalfsfond toe. Schraap met een houten spatel over de bodem van de braadpan. Voeg het vlees, het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het bouquet garni toe. Blus de grote pan met witte wijn, schraap de vleesresten los en giet alles in de cocotte. Laat 1u sudderen op een heel zacht vuurtje, met het deksel erop. 
4
Snijd de wortelen in halve rondjes en het preiwit in ringen. Voeg ze toe aan de cocotte en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 30 min. sudderen op een zacht vuurtje, zonder deksel. 
5
Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier doe ze in de cocotte. Kruid naar wens. 
6
Serveer warm, met minirösti of puree. 
1
Fruit de gehakte uien op een zacht vuurtje in een braadpan (cocotte) met de helft van de olijfolie. 
2
Snijd de grootste stukken van de kalfsblanquette doormidden. Doe ze in een grote pan met de warme boter en de rest van de olie en bak ze goudbruin op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. 
3
Bestrooi de uien in de cocotte met bloem, roer 1 min. op een matig vuur en voeg dan de kalfsfond toe. Schraap met een houten spatel over de bodem van de braadpan. Voeg het vlees, het water, de verkruimelde bouillonblokjes en het bouquet garni toe. Blus de grote pan met witte wijn, schraap de vleesresten los en giet alles in de cocotte. Laat 1u sudderen op een heel zacht vuurtje, met het deksel erop. 
4
Snijd de wortelen in halve rondjes en het preiwit in ringen. Voeg ze toe aan de cocotte en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 30 min. sudderen op een zacht vuurtje, zonder deksel. 
5
Bak de spekblokjes in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier doe ze in de cocotte. Kruid naar wens. 
6
Serveer warm, met minirösti of puree. 
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 473/133 ; Vetten (g): 5,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,8 ; Koolhydraten (g): 5,5 ; Suikers (g): 1,7 ; Vezels (g): 1 ; Eiwitten (g): 10 ; Zout (g): 0,8 ; Energie (kcal per portie): 731 ; Nutri-score: A

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 473/133 ; Vetten (g): 5,3 ; Verzadigde vetzuren (g): 1,8 ; Koolhydraten (g): 5,5 ; Suikers (g): 1,7 ; Vezels (g): 1 ; Eiwitten (g): 10 ; Zout (g): 0,8 ; Energie (kcal per portie): 731 ; Nutri-score: A
Frans
Moederdag,Vaderdag
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spekblokjes | Gerookt

Herta

Spekblokjes | Gerookt

200 gr

€3,09

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,46

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€19,80