Recept zoekresultatenKipfilets met spek, sinaasappelsaus en honing
Delhaize logo
  • Kipfilets met spek, sinaasappelsaus en honing
    A

Kipfilets met spek, sinaasappelsaus en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Kipfilets met spek, sinaasappelsaus en honingA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kipfilet
  • 3 persappelsien
  • 4 el vloeibare honing
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 500 g extrafijne sperziebonen (diepvries)
  • 250 g langkorrelrijst gemengd met wilde rijst
  • enkele takjes tijm
  • peper
  • zout
  • 2 el olijfolie

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filetblokjes | Kip

Delhaize

Filetblokjes | Kip

2 × +/- 400 gr

+/-€11,20

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

Mielbio

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

300 gr

Bio

€5,79

Bacon | Ontbijt | 5 Sneden

Herta

Bacon | Ontbijt | 5 Sneden

100 gr

€3,09

Bonen | Bio

Delhaize

Bonen | Bio

1 st

Bio

€2,69

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€37,21

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rol elke kipfilet in 2 sneetjes ontbijtspek. Bak ze in 1 eetlepel olijfolie in een sauteuse op middelhoog vuur gedurende 10 min. tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Kruid met peper en weinig zout.
  3. Gaar intussen de sperziebonen op de manier van uw keuze (kokend water of stomen).
  4. Pers het sap uit de appelsienen.
  5. Neem de kip uit de sauteuse, verwijder het bakvet en giet er het sinaasappelsap in. Roer de bakresten los, voeg dan de tijm en de honing toe. Leg de kipfilets in de saus en laat 5 min. op zacht vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout en verwijder de takjes tijm.
  6. Bak intussen de sperziebonen kort in 2 eetlepels olijfolie, voeg peper en zout toe.
  7. Serveer alles warm.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 497; energie (kCal): 118; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 13,2; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 617,73
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 497; energie (kCal): 118; vetten (g): 3,1; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 13,2; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 617,73
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht
  • Kipfilets met spek, sinaasappelsaus en honing
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filetblokjes | Kip

Delhaize

Filetblokjes | Kip

2 × +/- 400 gr

+/-€11,20

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

Mielbio

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

300 gr

Bio

€5,79

Bacon | Ontbijt | 5 Sneden

Herta

Bacon | Ontbijt | 5 Sneden

100 gr

€3,09

Bonen | Bio

Delhaize

Bonen | Bio

1 st

Bio

€2,69

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€37,21