Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfslapjes en tagliatelle met pesto van peterselie en amandelen
Delhaize logo
  • Kalfslapjes en tagliatelle met pesto van peterselie en amandelen

Kalfslapjes en tagliatelle met pesto van peterselie en amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Moederdag
Hoofdgerecht
Kalfslapjes en tagliatelle met pesto van peterselie en amandelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g verse tagliatelle
  • 1 nootje boter
  • 600 g kalkoenlapjes
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 50 g geroosterde amandelen
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • 12 cl olijfolie
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de pan)
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 12 dl water
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tagliatelle
    500 gr
    7,18 €/kg
    €3,59
    F1994071200286200000
  • Look | Zakje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100300100000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Gerookte amandelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015032500328530000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Verwijder de dikste stelen van de peterselie, spoel de rest en zwier droog in de slazwierder (nettogewicht: ong. 50 g). Doe de peterselie in de beker van een hakmolen, voeg de olijfolie toe, de amandelen, de parmezaan, peper, zout en eventueel het gehakte lookteentje. Mix tot een homogene pesto, al of niet grof, afhankelijk van eigen smaak.
    2. Kook de tagliatelle « al dente ».
    3. Doe ondertussen de boter en de olijfolie in een grote pan en bak er de kalfslapjes snel goudbruin in op hevig vuur. Kruid met peper en zout. Leg ze op een bord, giet het water in de pan en roer de aanbaksels los. Voeg het bindmiddel toe en de vrijgekomen vleessappen. Kruid af.
    4. Meng de uitgelekte pasta met de pesto en dien meteen op. Lepel een beetje saus op het vlees en serveer met broccoli of sperziebonen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Moederdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kalfslapjes en tagliatelle met pesto van peterselie en amandelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tagliatelle
    500 gr
    7,18 €/kg
    €3,59
    F1994071200286200000
  • Look | Zakje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100300100000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Gerookte amandelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015032500328530000