Recept zoekresultatenKipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus
Delhaize logo
  • Kipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus

Kipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus

Kipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 bakje kipfilets (600 g)
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 bussel waterkers
  • 2 bakjes aardappelen met peper en zeezout (2 x 450 g)
  • 1 pakje mousselinesaus (22 cl)
  • 60 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper
  • 1 bakje kipfilets (600 g)
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 bussel waterkers
  • 2 bakjes aardappelen met peper en zeezout (2 x 450 g)
  • 1 pakje mousselinesaus (22 cl)
  • 60 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper

Begin met koken

: 35 min.
1
Schil de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij ze schuin in 3 of 4 delen. Bak ze 15 min op zeer laag vuur in een grote pan met 40 g gesmolten boter en met peper en zout.
2
Bak ondertussen de kipfilets aan beide kanten op hoog vuur in een koekenpan met de olijfolie, 20 g gesmolten boter en met peper en zout. Voeg dan de aardappelpartjes, het geperste teentje knoflook en de gehakte rozemarijn toe; blijf 10 minuten bakken op laag vuur, meng af en toe.
3
Was en droog de waterkers; verwijder de grotere stelen. Verwarm de mousselinesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Serveer de kip in reepjes met de aardappelen en asperges. Werk af met waterkers en geef de saus er apart bij.
1
Schil de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij ze schuin in 3 of 4 delen. Bak ze 15 min op zeer laag vuur in een grote pan met 40 g gesmolten boter en met peper en zout.
2
Bak ondertussen de kipfilets aan beide kanten op hoog vuur in een koekenpan met de olijfolie, 20 g gesmolten boter en met peper en zout. Voeg dan de aardappelpartjes, het geperste teentje knoflook en de gehakte rozemarijn toe; blijf 10 minuten bakken op laag vuur, meng af en toe.
3
Was en droog de waterkers; verwijder de grotere stelen. Verwarm de mousselinesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Serveer de kip in reepjes met de aardappelen en asperges. Werk af met waterkers en geef de saus er apart bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip | Bio
Delhaize Filet | Kip | Bio
+/- 300 gr
Bio
    +/-€
    7
    50
    Asperges | Wit | Bokaal
    Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
    205 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    79
    Tuinkers | Vilt
    Delhaize Tuinkers | Vilt
    100 gr
    1
    09
    Bloemige Aardappelen | Primeur
    Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
    2 kg
    2de tegen -50%
    4
    69
    Mayonaise | Eieren
    Delhaize Mayonaise | Eieren
    465 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2de tegen -50%
    2
    59
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Rozemarijn | Verpakt
    Delhaize Rozemarijn | Verpakt
    20 gr
    1
    55

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    +/-€22,15