Recept zoekresultatenKip met gember, paksoi en wilde rijst
Delhaize logo
  • Kip met gember, paksoi en wilde rijst
    B

Kip met gember, paksoi en wilde rijst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

2 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kip met gember, paksoi en wilde rijstB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el bruine suiker
  • 4 kleine kipfilets
  • 3 lente-uien
  • 1 paksoi
  • peper
  • 60 ml rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 240 ml sojasaus
  • 2 theelepels verse geraspte gember
  • 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 350 ml water
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • S2008052302194110000
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Rijstazijn
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    15 cl
    22,60 €/l
    €3,39
    S2009051200121770000
  • Paksoi
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,59 €/st
    €1,59
    F2015060300301770000
  • Begin met koken

    1. Breng het water aan de kook met de sojasaus, rijstazijn, bruine suiker, vijfkruidenpoeder, gember en de grof gehakte lente-uien. Laat dan 5 minuten pruttelen.
    2. Pocheer de kip 5 à 10 minuten (zonder dat ze kookt). Haal de kip eruit en laat het kookvocht inkoken met honing.
    3. Snij de paksoi in grote stukken en stoof ze kort in olijfolie.
    4. Voeg de kip en de paksoi toe en werk af met een paar druppels sesamolie.

    Kooktip

    Serveer wilde rijst bij dit gerecht.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 315; energie (kCal): 75; vetten (g): 1; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 7,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 451,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kip met gember, paksoi en wilde rijst
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • S2008052302194110000
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Rijstazijn
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    15 cl
    22,60 €/l
    €3,39
    S2009051200121770000
  • Paksoi
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,59 €/st
    €1,59
    F2015060300301770000