• Kerststronk van Charles

Kerststronk van Charles

door Dominique Van Malderen
Kerststronk van Charles
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 5 dl volle room
  • 4 el frambozenconfituur
  • 80 g bloemsuiker
  • 10 cl veenbessensap
  • 6 eieren
  • rode kleurstof
  • 100 g volle yoghurt Griekse stijl Delhaize
  • 4 à 5 eetbare kerstfiguurtjes
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 5 dl volle room
  • 4 el frambozenconfituur
  • 80 g bloemsuiker
  • 10 cl veenbessensap
  • 6 eieren
  • rode kleurstof
  • 100 g volle yoghurt Griekse stijl Delhaize
  • 4 à 5 eetbare kerstfiguurtjes

Begin met koken

: 20 min.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. 2
    Klop voor de biscuit, in een keukenrobot de suiker en de eieren schuimig. Zeef de bloem en spatel die voorzichtig onder het ei-suiker-beslag. Voeg rode kleurstof toe tot je de gewenste kleur bekomt. Stort het beslag uit op een bakplaat bekleed met bakpaier. Strijk af zodat het beslag overal dezelfde dikte heeft. Bak 8 minuten op 210°C.
  3. 3
    Haal de biscuit uit de oven en leg er een vochtige propere handdoek over. Draai de bakplaat om. Rol de biscuit voorzichtig tot een rol en laat in de vochtige handdoek afkoelen.
  4. 4
    Klop de room tot slagroom en voeg de bloemsuiker toe. Klop verder op tot stevige room. Voeg de Griekse yoghurt toe en klop nog even verder op.
  5. 5
    Rol de biscuit terug af en bestrijk met een keukenpenseel met veenbessensap. Vervolgens een laagje frambozenconfituur. Rol de biscuit terog op.
  6. 6
    Bestrijk de kerststronk langs alle kanten met de slagroom.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. 2
    Klop voor de biscuit, in een keukenrobot de suiker en de eieren schuimig. Zeef de bloem en spatel die voorzichtig onder het ei-suiker-beslag. Voeg rode kleurstof toe tot je de gewenste kleur bekomt. Stort het beslag uit op een bakplaat bekleed met bakpaier. Strijk af zodat het beslag overal dezelfde dikte heeft. Bak 8 minuten op 210°C.
  3. 3
    Haal de biscuit uit de oven en leg er een vochtige propere handdoek over. Draai de bakplaat om. Rol de biscuit voorzichtig tot een rol en laat in de vochtige handdoek afkoelen.
  4. 4
    Klop de room tot slagroom en voeg de bloemsuiker toe. Klop verder op tot stevige room. Voeg de Griekse yoghurt toe en klop nog even verder op.
  5. 5
    Rol de biscuit terug af en bestrijk met een keukenpenseel met veenbessensap. Vervolgens een laagje frambozenconfituur. Rol de biscuit terog op.
  6. 6
    Bestrijk de kerststronk langs alle kanten met de slagroom.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • 4 à 5 eetbare kerstfiguurtjes

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Room 40% 1L
    1 l
  • Materne Confituur | Framboos
    215 gr
  • Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
  • Ocean Spray Sap | Veenbes | PET
    1 l
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Vahiné Voedingskleurstoffen | Tuben
    3 x 0,6 cl
  • Yoplait Skyr | Citroen
    4 x 100 gr
    2de tegen -50%
  • Reeds in je keuken

  • Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg

Totaal:

€20,50