Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenMinipassievruchtentaartjes
Delhaize logo
  • Minipassievruchtentaartjes

Minipassievruchtentaartjes

Minipassievruchtentaartjes
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 120 g koude boter (in blokjes)
  • 80 g bloemsuiker
  • 1 snufje zout
  • 12 passievruchten
  • 250 g lemon curd
  • 40 g suiker
  • 1 el bloem (voor de vormen)
  • 12 kleine bakvormpjes
  • bakbonen
  • bakpapier
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 120 g koude boter (in blokjes)
  • 80 g bloemsuiker
  • 1 snufje zout
  • 12 passievruchten
  • 250 g lemon curd
  • 40 g suiker
  • 1 el bloem (voor de vormen)
  • 12 kleine bakvormpjes
  • bakbonen
  • bakpapier

Begin met koken

30 min. + 1 u rusttijd + 20 min. baktijd 
1
Maak eerst het zanddeeg. Meng alle ingrediënten (behalve het ei) in een kom en kneed door elkaar tot er een zanderig deeg ontstaat. Dit kun je ook doen met de kneedhaak van je keukenrobot. Voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed tot je een samenhangende deegbal hebt. Laat het deeg 30 à 60 min. opstijven in de koelkast. 
2
Bestuif je werkblad met wat bloem alsook je deegroller. Plaats de bal hierop en rol uit tot een plak uitgerold deeg. Bekleed er de vormpjes mee. Snijd de bovenkant van de randen netjes recht af. 
3
Laat de vormpjes nog ± 30 min. opstijven in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C. 
4
Plaats een vel bakpapier op de taartbodems en vul de bodem met bijv. bakbonen. Bak de bodems 20 min. blind. Haal de bakbonen eruit en verwijder het bakpapier. Laat hierna volledig afkoelen voor gebruik. 
5
Maak intussen de vulling: lepel het vlees uit de passievruchten en meng met de suiker. 
6
Vul de afgekoelde taartbodems net voor het opdienen met een laagje lemon curd en werk af met een laagje passievruchtenvlees.
1
Maak eerst het zanddeeg. Meng alle ingrediënten (behalve het ei) in een kom en kneed door elkaar tot er een zanderig deeg ontstaat. Dit kun je ook doen met de kneedhaak van je keukenrobot. Voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed tot je een samenhangende deegbal hebt. Laat het deeg 30 à 60 min. opstijven in de koelkast. 
2
Bestuif je werkblad met wat bloem alsook je deegroller. Plaats de bal hierop en rol uit tot een plak uitgerold deeg. Bekleed er de vormpjes mee. Snijd de bovenkant van de randen netjes recht af. 
3
Laat de vormpjes nog ± 30 min. opstijven in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C. 
4
Plaats een vel bakpapier op de taartbodems en vul de bodem met bijv. bakbonen. Bak de bodems 20 min. blind. Haal de bakbonen eruit en verwijder het bakpapier. Laat hierna volledig afkoelen voor gebruik. 
5
Maak intussen de vulling: lepel het vlees uit de passievruchten en meng met de suiker. 
6
Vul de afgekoelde taartbodems net voor het opdienen met een laagje lemon curd en werk af met een laagje passievruchtenvlees.
Nutritionele informatie
Energie: 391 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Dessert
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

citroenpudding
250 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
5
15
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2de tegen -50%
2
59
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Passievruchten | Verpakt per 6
Delhaize Passievruchten | Verpakt per 6
6 st
3
29
Muffin bakvorm | Silicone
Delhaize Muffin bakvorm | Silicone
6 st
4
39
Lange witte bonen | Bio
Delhaize Lange witte bonen | Bio
500 gr
Bio
    3
    09

    Reeds in je keuken

    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Bloem | Wit brood
    Soubry Bloem | Wit brood
    2 kg
    2de tegen -40%
    3
    19
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
    Bakvellen | Anti-Slip | 16st
    Toppits Bakvellen | Anti-Slip | 16st
    16 st
    2de tegen -40%
    3
    39
    Totaal:
    €19,30