1
Maak eerst het zanddeeg. Meng alle ingrediënten (behalve het ei) in een kom en kneed door elkaar tot er een zanderig deeg ontstaat. Dit kun je ook doen met de kneedhaak van je keukenrobot. Voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed tot je een samenhangende deegbal hebt. Laat het deeg 30 à 60 min. opstijven in de koelkast.
2
Bestuif je werkblad met wat bloem alsook je deegroller. Plaats de bal hierop en rol uit tot een plak uitgerold deeg. Bekleed er de vormpjes mee. Snijd de bovenkant van de randen netjes recht af.
3
Laat de vormpjes nog ± 30 min. opstijven in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.
4
Plaats een vel bakpapier op de taartbodems en vul de bodem met bijv. bakbonen. Bak de bodems 20 min. blind. Haal de bakbonen eruit en verwijder het bakpapier. Laat hierna volledig afkoelen voor gebruik.
5
Maak intussen de vulling: lepel het vlees uit de passievruchten en meng met de suiker.
6
Vul de afgekoelde taartbodems net voor het opdienen met een laagje lemon curd en werk af met een laagje passievruchtenvlees.
1
Maak eerst het zanddeeg. Meng alle ingrediënten (behalve het ei) in een kom en kneed door elkaar tot er een zanderig deeg ontstaat. Dit kun je ook doen met de kneedhaak van je keukenrobot. Voeg dan het losgeklopte ei toe en kneed tot je een samenhangende deegbal hebt. Laat het deeg 30 à 60 min. opstijven in de koelkast.
2
Bestuif je werkblad met wat bloem alsook je deegroller. Plaats de bal hierop en rol uit tot een plak uitgerold deeg. Bekleed er de vormpjes mee. Snijd de bovenkant van de randen netjes recht af.
3
Laat de vormpjes nog ± 30 min. opstijven in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.
4
Plaats een vel bakpapier op de taartbodems en vul de bodem met bijv. bakbonen. Bak de bodems 20 min. blind. Haal de bakbonen eruit en verwijder het bakpapier. Laat hierna volledig afkoelen voor gebruik.
5
Maak intussen de vulling: lepel het vlees uit de passievruchten en meng met de suiker.
6
Vul de afgekoelde taartbodems net voor het opdienen met een laagje lemon curd en werk af met een laagje passievruchtenvlees.