Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Corn Flakes van het merk Kellogg's »Lees meer >

Recept zoekresultatenOffelle (Italiaanse zandkoekjes met citroen)
Delhaize logo
  • Offelle (Italiaanse zandkoekjes met citroen)
    D
Offelle (Italiaanse zandkoekjes met citroen)D

Offelle (Italiaanse zandkoekjes met citroen)

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

20 porties
  • 1 biocitroen
  • 200 g bloem
  • 90 g koude boter
  • 80 g bloemsuiker
  • 1 zout
  • 1/2 kl bakpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei
  • 1 biocitroen
  • 200 g bloem
  • 90 g koude boter
  • 80 g bloemsuiker
  • 1 zout
  • 1/2 kl bakpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei

Begin met koken

: 20 min voorbereiding + 1 u rusttijd + 13 min kooktijd
1
Verwijder de schil van de citroen. Zeef de bloem. Snijd de boter in kleine stukjes.
2
Meng de bloem met de bloemsuiker, het bakpoeder, de citroenschil en het zout. Voeg de olie en de stukjes boter toe en bewerk snel met de vingertoppen om een zandachtige mengeling te krijgen. Voeg het ei toe en bewerk snel totdat het deeg glad en homogeen is. Vorm een bol, dek af met vershoudfoliën laat het deeg 1 u rusten in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Spreid het deeg uit. Snijd koekjes met behulp van een vormpje en leg ze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
4
Plaats 13 à 15 min in de oven naargelang de dikte van de koekjes.
5
Laat afkoelen op een taartgrill.
6
Serveer: schenk er een sterke koffie bij.
1
Verwijder de schil van de citroen. Zeef de bloem. Snijd de boter in kleine stukjes.
2
Meng de bloem met de bloemsuiker, het bakpoeder, de citroenschil en het zout. Voeg de olie en de stukjes boter toe en bewerk snel met de vingertoppen om een zandachtige mengeling te krijgen. Voeg het ei toe en bewerk snel totdat het deeg glad en homogeen is. Vorm een bol, dek af met vershoudfoliën laat het deeg 1 u rusten in de koelkast.
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Spreid het deeg uit. Snijd koekjes met behulp van een vormpje en leg ze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
4
Plaats 13 à 15 min in de oven naargelang de dikte van de koekjes.
5
Laat afkoelen op een taartgrill.
6
Serveer: schenk er een sterke koffie bij.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1502; energie (kCal): 359; vetten (g): 17,2; verzadigde vetten (g): 9,2; koolhydraten (g): 44,5; suikers (g): 16,1; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 90,58
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1502; energie (kCal): 359; vetten (g): 17,2; verzadigde vetten (g): 9,2; koolhydraten (g): 44,5; suikers (g): 16,1; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 90,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 20 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

250 gr

€0,79

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Reeds in je keuken

Bloem | Vloeiend

Delhaize

Bloem | Vloeiend

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Totaal:
€6,46